Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

"Οι Τούρκοι αγοράζουν τώρα την προίκα της Ελλάδας"

"Οι Τούρκοι αγοράζουν τώρα την προίκα της Ελλάδας" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας die Welt, που αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση Ελλήνων εκπροσώπων του ΣΕΒ και Τούρκων επιχειρηματιών με θέμα τις τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

"Πίεσαν τους Έλληνες να πουλήσουν κρατική περιουσία αξίας τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ και κατά ειρωνικό τρόπο, αυτοί απευθύνθηκαν στον χειρότερο εχθρό τους προκειμένου να σωθούν" γράφει η Welt.

"Για καιρό κυκλοφορούσε μόνο ως ανέκδοτο, -το πώς δηλαδή θα επιλυθεί η αιώνια διαμάχη μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων για τα νησιά του Αιγαίου- κατά το οποίο η μεγάλη, πλούσια και δυναμική Τουρκία απλά θα αγόραζε τα νησιά της μικρής, φτωχής Ελλάδας που διαρκώς "συρρικνώνεται" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

"Πλέον οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν τους Τούρκους επενδυτές, να κάνουν ακριβώς αυτό: "Οι τιμές  είναι χαμηλές. Το ένα τρίτο της Ελλάδας είναι προς πώληση." είπε ο Πάνος Πρωτοψάλτης, επικεφαλής της αρχής των επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους Τούρκους επιχειρηματίες" σύμφωνα με τη Welt.

"Αυτή η κίνηση της Αθήνας ωστόσο δεν είναι απόλυτα εθελοντική" επισημαίνεται στο δημοσίευμα "καθώς -ούτε λίγο ούτε πολύ- την ανάγκασε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατική Ελληνική περιουσία αξίας 50 δισ. ευρώ θα πρέπει να πωληθεί, προκειμένου μέχρι το 2015 να εισπράξει η χώρα 19 δισ. ευρώ".
"Αυτό μεταφράζεται ως εξής" εξηγεί η εφημερίδα "71.000 οικόπεδα και ακίνητα σε έκταση 3,4 δισ. τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ των οποίων -καζίνο, λιμάνια, αεροδρόμια, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, μεταλλεία, αυτοκινητόδρομοι και πολλά άλλα- θα πρέπει να πουληθούν, όπως και οι καλύτερες τοποθεσίες σε 6.000 νησιά της Ελλάδας".
"Υπάρχει βέβαια λόγος που οι Έλληνες προτιμούν την Τουρκία" γράφει η εφημερίδα, "στην πραγματικότητα θα ήθελαν να αποφύγουν το ξεπούλημα σε ξένες χώρες, και να απευθυνθούν σε ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, ωστόσο οι τελευταίες δεν έχουν ούτε χρήματα, ούτε δικαίωμα πίστωσης πια -τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα και στην Ε.Ε."
"Έτσι τώρα καταλήγουν στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να προβούν σε συνεργασίες οι Τούρκοι επενδυτές με τις ελληνικές εταιρείες. Τα εν λόγω "deals" κρίνει η Αθήνα προφανώς ως πιο αξιόπιστα, σε σχέση με κάποια "αμφίβολη" συμφωνία με τη Δύση", κλείνει η γερμανική εφημερίδα.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.