Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Μετά τα γενόσημα, το Υπ. Υγείας προωθεί τα..."χύμα" φάρμακα

 

Το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για χορήγηση χύμα φαρμάκων στα φαρμακεία, ως μέτρο για τον περιορισμό της πολυφαρμακίας, αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

Ενημερώνοντας τις Επιτροπές Περιβάλλοντος και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την απόσυρση ληγμένων οικιακών φαρμάκων και με αφορμή την υπερσυνταγογράφηση, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλές φορές οι συσκευασίες φαρμάκων περιλαμβάνουν περισσότερα φάρμακα από όσα χρειάζεται ο ασθενής, και αποκάλυψε τις… σκέψεις του ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πολυφαρμακίας.
Μάλιστα, επειδή – λόγω των εκλογών που… έρχονται - δεν θα προλάβει, όπως είπε, ο ίδιος να υλοποιήσει τη ρύθμιση, έχει δώσει εντολή να είναι έτοιμο το πλαίσιο ώστε να το βρει ο διάδοχος του στο υπουργείο Υγείας.
«Το κάνουν οι αμερικάνοι και θα μας βοηθήσει να μην πετάμε φάρμακα» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, ετησίως πετιούνται στα σκουπίδια αχρησιμοποίητα φάρμακα αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.