Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Α. Τσίπρας: Ιερή συμμαχία Γιούνκερ - Βενιζέλου - Σαμαρά για την αναχαίτιση της αριστεράς

 

Ιερή συμμαχία Γιούνκερ - Βενιζέλου - Σαμαρά για την αναχαίτιση της αριστεράς και τη διασφάλιση του μνημονιακού καθεστώτος κατήγγειλε σε χθεσινή του παρέμβαση (Real fm) ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την ωμή παρέμβαση του προέδρου του Eurogroup στα εσωτερικά της χώρας και την προσπάθεια των τριών να εκβιάσουν την ψήφο των πολιτών. Εξάλλου ανέπτυξε το δίλημμα που θα θέσει ενόψει και της προσφυγής, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται σήμερα, στις κάλπες, το οποίο αφορά στην κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης κι όχι στον “διαχειριστή της υποτέλειας”: "Το πραγματικό δίλημμα στις επόμενες εκλογές είναι δανειακή σύμβαση ή άρση των συνεπειών και των δεσμεύσεων που είναι καταφανώς εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος”. Μάλιστα σημείωσε ότι, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το ΚΚΕ απαντάει σε αυτό το δίλημμα, στο οποίο ωστόσο άσκησε κριτική λέγοντας ότι “δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του”, δεν ενδιαφέρεται δηλαδή για το θέμα της διακυβέρνησης.

Ο Αλ. Τσίπρας αντέδρασε έντονα στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς εναντίον της αριστεράς, περνώντας στην αντεπίθεση. Ανέδειξε λοιπόν την αδυναμία Σαμαρά να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, "ο μόνος τρόπος για να κυβερνήσει είναι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ", και τον “κάρφωσε” για τις πολιτικές του τούμπες: “Το πρωτοφανές με τον κ. Σαμαρά είναι ότι έχει κάνει περισσότερες υποχωρήσεις χωρίς να γίνει πρωθυπουργός. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα κάνει αν γίνει”. Απαντώντας δε στις αιτιάσεις του προέδρου της Ν.Δ., σημείωσε: “Μπορεί να βλέπει όντως κάποιοι να του κουνάνε, όχι δάκτυλο, αλλά μαντήλι και είναι οι ψηφοφόροι του κόμματός του που τον πίστεψαν και τον στήριξαν για να κάνει μια διαφορετική πολιτική, την οποία όμως την πήρε πίσω πολύ σύντομα”.

“Καρφί” ωστόσο πέταξε και προς τη Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς πάντως να την κατονομάσει. “Στάση ευθύνης δεν είναι να καταγγέλλεις, να καταψηφίζεις, αλλά μετά να λες, θα εφαρμόσω αυτά που ψήφισαν οι άλλοι. Σ' αυτό μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Βενιζέλος”, ανέφερε.

Τέλος, στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “πρώτο μεγάλο θύμα” της πολιτικής που επιβάλλεται στη χώρα μας τη δημοκρατία, ενώ επέμεινε στις εναλλακτικές προτάσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς που βρίσκονται εκτός του σημερινού πλαισίου, σημειώνοντας ότι τίποτε δεν είναι μονόδρομος. Ως παράδειγμα έθεσε την προτεραιότητα που θα έπρεπε να υπάρχει στην στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων έναντι των τραπεζών, αντίθετα με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Μνημονίου. Θύμισε δε ότι είχε εγκαίρως προτείνει τη διεκδίκηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού και έκδοσης ευρωομολόγου: “Θυμάστε τι μου είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου; Ότι αυτά που λέω είναι επικίνδυνα γιατί εκθέτουν τη χώρα και μας κάνουν αναξιόπιστους στις αγορές”.

Οι πολιτικές εξελίξεις και η προετοιμασία του κόμματος για εκλογές συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. Κατατέθηκαν προς “ζύμωση” κάποια πρώτα κείμενα της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού που αφορούσαν κυρίως την προγραμματική δουλειά που έχει ανοίξει σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ξεκίνησε η οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 20χρονα του Συνασπισμού που είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη ΚΠΕ. Σήμερα θα γίνει κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συνάντηση σήμερα Αλ. Τσίπρα με Τόνι Σίμσον

Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Τόνι Σίμσον, διευθυντή του Ιδρύματος «Bertrand Russell» για την Ειρήνη (http://www.russfound.org).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.