Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Να κληθεί άμεσα στην επιτροπή θεσμών διαφάνειας ζητά ο Νικολούδης

 

Του Παναγιώτη Στάθη 

Έτοιμος να δώσει «ενδιαφέρουσες απαντήσεις» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση Κούβελου δηλώνει επισήμως ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης. 
Με νέα δήλωσή του ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός καλεί την Επιτροπή να τον καλέσει τώρα για να δώσει απαντήσεις «πριν αυτό καταστεί αναπόφευκτο» ενώ αφήνει αιχμές για αυτούς που τον «υβρίζουν αβασάνιστα ενώ εκείνος δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως επειδή δεσμεύεται από καθήκον εχεμύθειας». 
Η ακριβής δήλωση έχει ως εξής: 
«Σε συνέχεια της από 1-3-2012 ανακοίνωσης μου και ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σε βάρος μου δημόσια κριτική, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα: 
Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας αναφέρθηκα σε πρόσωπο (έναν ή μία), το οποίο ανήκει στον “πολιτικό κόσμο της χώρας”, με την ευρύτερη του όρου έννοια και όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση το γνωρίζουν πολύ καλά. Κάθε διαφορετική ερμηνεία, με την επίκληση αποσπασμάτων από άλλα σημεία των πρακτικών και σύνδεση με μισοτελειωμένες, στον προφορικό λόγο, φράσεις είναι τουλάχιστον αυθαίρετη.
Έκανα λόγο για ένα εκατομμύριο, χωρίς άλλο προσδιορισμό. 
Δεν ανέφερα “Ελβετία” ούτε άλλη χώρα του εξωτερικού. 
Όταν ερωτήθηκα και απάντησα, στη συνεδρίαση της 21-2-2012, χρειάστηκε ν΄ ανακαλέσω στη μνήμη μου μία (1) από τις 4.618 υποθέσεις του προηγούμενου έτους και είναι αληθές, ότι ανέφερα το “Μάιο” αντί το “Μάρτιο” του 2011. Το θέμα αυτό, το διευκρίνισα αρμοδίως τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θέλω όμως να τονίσω, για μία ακόμη φορά, την ελάχιστη αν όχι ανύπαρκτη, σημασία του αν το γεγονός συνέβη το Μάιο ή το Μάρτιο του 2011 και αντίθετα, την τεράστια σημασία της από μέρους μου επισήμανσης, ότι το παραπάνω ποσό ήταν νόμιμο χρήμα. Αυτός ήταν ο στόχος και η ουσία της απάντησής μου, η οποία αν δεν είχε υπάρξει, σύντομα θα σημειωνόταν πολύ χειρότερη εξέλιξη στην όλη υπόθεση και την εξέλιξη αυτή θα ήμουν υποχρεωμένος να παρακολουθώ σιωπηρός. 
Ζητώ απ΄ όλους να κατανοήσουν την ιδιόμορφη και ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενός δημόσιου λειτουργού, ο οποίος ενώ ερωτάται και οφείλει ν΄ απαντά, οφείλει ταυτόχρονα να τηρεί και το καθήκον της εχεμύθειας. Για το λόγο αυτό, ακριβώς, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να υβρίζεται, έτσι αβασάνιστα, κάποιος, ο οποίος εμποδίζεται από τον ίδιο το νόμο στο να δώσει ολοκληρωμένες και αποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και για όλα. 
Ο μόνος χώρος, που μου επιτρέπεται να μιλήσω είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας. Ας κληθώ άμεσα σε μία συμπληρωματική ακρόαση και εκεί θα δοθούν ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Αν αυτό δε συμβεί τώρα, σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτο. Και εάν δεν καταστεί αναπόφευκτο από τα γεγονότα, θα το επιδιώξω εγώ ο ίδιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.