Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Για όλα φταίει…η Αριστερά!

Αρκετοί έχασαν τον ύπνο τους, βλέποντας τους πολίτες να «ξυπνούν». Δεν εξηγείται αλλιώς η λυσσώδης επίθεση εναντίον της Αριστεράς, με πρωταγωνίστρια τελευταία τη Νέα Δημοκρατία. Λογικό. Μετά τις «κωλοτούμπες» και υποχωρήσεις από δήθεν αντιμνημονιακές θέσεις και «κόκκινες γραμμές», κάνει ό,τι μπορεί για να συσπειρώσει τους αγανακτισμένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους της, αλλά και να δικαιολογήσει τη σχεδιαζόμενη μετεκλογική της συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ή και την ακροδεξιά, για την ολοκλήρωση του εγκλήματος.

Στην ίδια «γραμμή» και το πρόσφατο (11/3) άρθρο του κ. Χαρακόπουλου. Μάταια πασχίζει να πείσει ότι για όλα τα δεινά φταίει η Αριστερά και η γενιά του Πολυτεχνείου. Δεν έχουμε 1949 ούτε 1967.

Το Πολυτεχνείο δεν εξαντλείται σ’ εκείνους που εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους. Ίσως οι ανώνυμοι, που 40 χρόνια τώρα δίνουν καθημερινά τον αγώνα της αξιοπρέπειας, δεν κινούνται στο περιβάλλον του κ. Χαρακόπουλου. Είναι όμως η πλειοψηφία και καλύτερα να μην προσβάλλει ανθρώπους και σπουδαίους αγώνες, από τους οποίους η παράταξή του απουσίαζε.

Επιπλέον, αν και μας «κολακεύει» η εκτίμηση ότι η Αριστερά του maximum 13% καθόρισε τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς που να την υιοθετεί. Διαφορετικά, οι ψηφοφόροι τους θα πρέπει να αναρωτηθούν σοβαρά, ακόμα και για την ικανότητα εκείνων που αναδείκνυαν στην εξουσία τόσα χρόνια!

Η Αριστερά, λέει, φταίει για τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τα ρουσφέτια. Ανήκαν στην Αριστερά οι υπουργοί με τα «πράσινα» και τα «γαλάζια» παιδιά, όπως και οι κ.κ. Ρουσόπουλος, Παυλίδης, ακόμα και ο κ. Βουλγαράκης, εμπνευστής του δόγματος «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό»;

Η Αριστερά φταίει επίσης για το χρέος, το οποίο συσσώρευσαν οι μισθοί και όχι οι εξοπλισμοί και τα ελαττωματικά υποβρύχια, οι μίζες της Siemens, οι απευθείας αναθέσεις και οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί δημοσίων έργων και προμηθειών, ούτε φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Η Αριστερά και οι κινητοποιήσεις φταίνε για τα κλειστά μαγαζιά. Όχι οι Τράπεζες, που στραγγάλισαν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, ούτε τα απανωτά μέτρα, που εκμηδένισαν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων; Ας απαντήσει ο κ. Χαρακόπουλος : Αν στην Αθήνα φταίνε οι διαδηλώσεις, πώς εξηγεί τα κλειστά μαγαζιά στη Λάρισα και τις άλλες επαρχιακές πόλεις;

Η Αριστερά δεν φταίει για τίποτα; Φταίει. Γιατί, παρά την προσπάθειά της να προειδοποιήσει εγκαίρως τους πολίτες για τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να κερδίσει νωρίτερα την εμπιστοσύνη τους. Όμως πλέον, οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους μέσα από την ίδια την πικρή καθημερινότητά τους. Κι ό,τι και να σκαρφιστεί ο κ. Χαρακόπουλος και τα διάφορα «επιτελεία», η απόπειρα να πετάξουν λάσπη και να ενεργοποιήσουν φοβικά και άλλα ένστικτα, θα πέσει στο κενό.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.