Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Μαθητής στα χρόνια της Διαμαντοπούλου…


Αξέχαστη θα μείνει η φετινή σχολική χρονιά σε μαθητές και γονείς. Φαντάζομαι μετά από πολλά χρόνια την γενιά του γιου μου να μιλά για την εποχή της Άννας Διαμαντοπούλου. Τότε δηλαδή που τα παιδιά μας αντί για βιβλία πήγαιναν σχολείο με φωτοτυπίες και dvd.
Τότε που την υπουργό Παιδείας απασχολούσε μονάχα η ποινή με την οποία θα τιμωρούνταν οι μαθητές που μούντζωναν τους επισήμους στην παρέλαση των Ιωαννίνων και «ξεχνούσε» την γραφική ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Είναι να απορεί κανείς με την προχειρότητα που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει τα βασικά καθήκοντα με τα οποία είναι επιφορτισμένη από την ίδια την εντολοδόχο κοινωνία.
Διαβάζοντας σήμερα το τελευταίο κατόρθωμα της κυρίας Διαμαντοπούλου και των υφισταμένων της που δεν έχουν ακόμη παραγγείλει την απαραίτητη γραφική ύλη για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τι άραγε θα σκέφτονται οι μαθητές της τρίτης λυκείου και οι γονείς τους;
Προς τα πού θα μουντζώσουν αυτή τη φορά;
Και ποιος θα πρέπει να φάει επιτέλους την «καμπάνα» της αποβολής;
Πέτρος Κατσάκος

http://e-oikodomos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.