Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Αρχίζουμε! Αυτό το μονολεκτικό σύνθημα λανσάρισε χτες στην πανηγυρική συνέντευξη τύπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο οποίος δεν διευκρίνισε βέβαια τι ακριβώς αρχίζουν, εκτός αν θεωρεί αρκετή την επανάληψη παλιών δρομολογίων, όπως ότι αρχίζουν την πορεία στο λαό, αρχίζουν τη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ των μεταρρυθμίσεων που να ενώνει την αριστερά, και άλλα παρόμοια τα οποία έχουν καταντήσει αηδία από την πολλή χρήση.

Θα ήταν ίσως πιο σωστό, μιας και εμφανίστηκε ως ο φορέας της αλήθειας, να προτιμήσει το επίσης μονολεκτικό σύνθημα τελειώνουμε. Γιατί κάτι νομοθετικά υπόλοιπα έμειναν για να τελειώσει το θεάρεστο έργο που με τόσο πάθος υπερασπίστηκε και χτες. Χωρίς να παραλείψει να υπερασπιστεί με την ανάλογη θλίψη και τα θύματα αυτού του έργου –πρώτα σου σκοτώνω τη μάννα και ύστερα εκφράζω τη λύπη μου που έμεινες ορφανός. Κάπως έτσι.

Ίσως όμως ακόμα σωστότερο θα ήταν το επίσης μονολεκτικό σύνθημα συνεχίζουμε. Όχι μόνο γιατί ο νέος αρχηγός δήλωσε συνεχιστής και θεματοφύλακας των αξιών και των παραδόσεων του ΠΑΣΟΚ. Ή μόνο γιατί φύλαξε μια θέση στην καρδιά του και στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τον παγκόσμιο στοχαστή Γιώργο. Αλλά και γιατί τήρησε την παράδοση χαράσσοντας τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις πάνω ακριβώς στα υπολείμματα της παλιάς. Μόνο που κάποτε από τη μια ήταν το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη οι ανίερες συμμαχίες, ενώ τώρα από τη μια είναι πάλι το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη το μέτωπο της υποκρισίας.

Σ' αυτό το μέτωπο της υποκρισίας τσουβαλιάζει φασίστες, ακροδεξιούς, δραπέτες του ΠΑΣΟΚ, θυμωμένους δεξιούς, και φυσικά την αριστερά –γι' αυτή χτυπούσε πάντα και χτυπά και τώρα η καμπάνα τέτοιου είδους διαχωριστικών γραμμών. Και την ίδια στιγμή διακηρύσσει ότι η χώρα χρειάζεται αλήθεια σχέδιο και ισχυρή πολιτική διεύθυνση - και εμείς λέμε αλήθεια στο λαό και έχουμε σχέδιο. Διαπράττει έτσι ένα τεράστιο ψέμα και βουτάει μέχρι το λαιμό στην υποκρισία, γιατί το μόνο σχέδιο που έχει είναι το σχέδιο του μνημονίου. Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα.

Ίσως όμως πιστεύει ότι διαθέτει προσόντα για ισχυρή πολιτική διεύθυνση –ποιος ξέρει; Στην περίπτωση αυτή, αν ως Ευάγγελος του μνημονίου μας έκανε να θυμώνουμε, ως στώμεν καλώς Βενιζέλος θα μας κάνει τουλάχιστον να γελάμε...


*Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ, 16.03.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.