Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Τέσσερις νεκροί στην Παλαιστίνη από ισραηλινές επιθέσεις

 

Τέσσερις Παλαιστίνιοι -ένας από αυτούς στέλεχος οργάνωσης- σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε δύο χωριστές ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η πρώτη σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ από τη Γάζα χωρίς να υπάρξουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές.

Αργότερα έγινε και δεύτερη επιδρομή κατά άλλου στόχου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Παλαιστίνιοι.
Ένα από τα θύματα της πρώτης επίθεσης ήταν ο Ζουχέιρ αλ Κάισι γενικός γραμματέας της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης (PRC). Την είδηση για το θάνατο του γενικού γραμματέα της επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση.
Ο άλλος Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του στην πρώτη επίθεση είναι σύμφωνα με γιατρούς ο Άχμεντ αλ Χαλάνι. Σύμφωνα με ντόπιους, ο Χαλάνι, ο οποίος κατάγεται από τη Δυτική Όχθη, απελευθερώθηκε πέρυσι από ισραηλινή φυλακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για τον πρώτο από τους 1.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους που απελευθερώθηκαν βάσει της συμφωνίας αυτής και σκοτώθηκε από ισραηλινή επιδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.