Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Εποχή Πιουριφόι

 

του Άγγελου Μανταδάκη

Εποχή Πιουριφόι, του περιβόητου Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα την δεκαετία του ΄50, μας θύμισε ο κ.Γιούνγκερ, επικεφαλής του Ευρωγκρούπ. Τι μας είπε ο πολύς αυτός παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ότι πρέπει να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές κόμματα φιλομνημονιακά και όχι «ακραία» που αμφισβητούν την δανειακή σύμβαση. Σε διαφορετική περίπτωση η Τρόικα θα υποχρεωθεί να διακόψει την …βοήθεια (!) και προφανώς να στείλει την Ελλάδα στην κόλαση της χρεοκοπίας.

Ο κύριος αυτός με λίγα λόγια χώρισε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα σε νόμιμα (αυτά που πρέπει να ψηφίζονται) και παράνομα (αυτά που πρέπει να εξαφανιστούν ως επικίνδυνα).

Και καλά ο κ. Γιούργκενς. Είναι προκλητικός και απαράδεκτος. Υπάρχει Ελληνική Δημοκρατία ; Υπάρχουν θεσμικοί εκπρόσωποί της; Υπάρχει Έλληνας Πρωθυπουργός να του απαντήσει υπερασπιζόμενος την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων;

Τι να απαντήσει; Αυτό που παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές εκτιμώ ότι θα απαντούσαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου: ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χώρα που οι πολίτες της είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιους και γιατί θα εκλέξουν και πως θα κυβερνηθούν.. Και να ανακαλέσει στην τάξη τον εν λόγω κύριο.

Υπάρχει Έλληνας Πρωθυπουργός ;

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.