Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Στον αέρα και οι Πανελλαδικές

* Τέλος Μαρτίου διαλύεται ο ΟΕΔΒ και η προμήθεια χαρτιού θα γίνει με ακριβοπληρωμένες αναθέσεις

* Καθυστέρηση μηνών στη διαδικασία εκτύπωσης των σχετικών βιβλίων, προοιωνίζεται χάος και για του χρόνου

Το Μνημόνιο για την Παιδεία αποδεικνύεται καλό για να γκρεμίζει, όχι όμως και για να οργανώνει. Η διάλυση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων μεγαλώνει τα κενά και επιδεινώνει τις καθυστερήσεις στην εκτύπωση και τελικώς τη διακίνηση των σχολικών βιβλίων. Και όχι μόνο αυτό! Ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα "τετράδια" των Πανελλαδικών εξετάσεων κηρύχθηκε άγονος και η διάλυση του ΟΕΔΒ στερεί από το υπουργείο τον παραδοσιακό μηχανισμό κάλυψης των κενών. Η ανάγκη διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων πιθανότατα να οδηγήσει το υπουργείο σε "φωτογραφικές" και πανάκριβες λύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η γραφική ύλη (τετράδια υποψηφίων, φακέλους, ταινίες επικάλυψης κ.ά.), εκτός και αν κληθούν οι διαγωνιζόμενοι μαθητές να φέρουν γραφική ύλη από το σπίτι. Άλλωστε το χάος με τα βιβλία φέτος αναπληρώθηκε με φωτοτυπίες, που σε πολλές περιπτώσεις επιβάρυναν τους γονείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.