Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

 

ΣΕ ''ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ'' ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σε συσπείρωση με την πιο πλατιά έννοια του όρου όλων κάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις ημέρες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Ο Ε. Βενιζέλος, ο μοναδικός (!) υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που έχει για να ανατρέψει τα δημοσκοπικά (και πραγματικά) ποσοστά κατάρρευσης του κόμματος, επιχειρεί αφενός να πείσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. ό,τι έχει απομείνει από αυτόν) για τη δήθεν ''νέα πορεία'' που θα ακολουθήσει το κόμμα του μετά τις εκλογές (ο γέγονε γέγονε, για τις μέχρι σήμερα πολιτικές επιλογές, καθότι υπήρξαν ''εθνική αναγκαιότητα''), αφετέρου επιτίθεται στην Αριστερά με όχημα τον ''μπαμπούλα'' της δραχμής και της εξόδου από το ευρώ σε μια ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ .

Ενδεικτική των προθέσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν η επιλογή του να δώσει τη συνέντευξη Τύπου με φόντο όχι τον πράσινο ήλιο, αλλά μια λευκή «σελίδα» με μια πράσινη ευθεία γραμμή. Στον τοίχο ήταν γραμμένο το σύνθημα «Αρχίζουμε».

"Αρχίζουμε το νέο γύρο καταστροφής του τόπου και λεηλασίας των πολιτών'' θα έπρεπε να λέει το σύνθημα βέβαια για να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα των προθέσεων του (υποψήφιου) νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γιατί βέβαια είναι σαφές και ξεκάθαρο, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, ότι το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές θα συνεχίσει την πορεία μνημονιακής προσήλωσης στα ιερά και τα όσια της τρόικας προς όφελος των πιστωτών της χώρας/

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η διαδικασία της Κυριακής πρέπει να θυμίσει γιορτή Δημοκρατίας, αν και σημείωσε ότι δεν την θεωρεί καθοριστική μέρα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά μια ευκαιρία να καταγραφεί η ενότητα, η πρόθεση για ανανέωση και η υπευθυνότητα.

Το πως μπορεί να ονομαστεί γιορτή της Δημοκρατίας η διαδικασία εκλογής Προέδρου για έναν και μόνο υποψηφίου, μάλλον θα μείνει να αιωρείται ως ερώτημα . Εξάλλου δεν δίστασε μέχρι σήμερα να φαλκιδεύσει το σύνταγμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν τα μνημονιακά εκτρώματα, σε ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας θα διστάσει;

Ερωτηθείς μάλιστα για τη μοναδική υποψηφιότητα, απάντησε ότι αυτό είναι ένα συμπτωματικό (!) γεγονός που προέκυψε μέσα από την εφαρμογή του καταστατικού του κόμματος.

«Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ» επισήμανε «έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Νομίζω, δε, ότι η παρουσία μου στο υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες, ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος».

Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση σε όλους τους φίλους να έρθουν «να ξανασφίξουμε τα χέρια», όχι μόνο για την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη στήριξη της πατρίδας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστέρας, ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε. «Ελπίζω ότι η απάντηση που θα δοθεί την Κυριακή θα είναι καθαρή απάντηση που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο των Οικονομικών ομολόγησε ότι «έχει συζητηθεί, θα συζητηθεί, θα γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο και με τον πιο, αν θέλετε, ομαλό και αξιόπιστο τρόπο και για τους εταίρους μας. Αλλά, οι διαδικασίες ευτυχώς έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε τις εγκρίσεις από όλα τα όργανα και έτσι μπορώ να πω ότι έκλεισα τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Βενιζέλος δεν προσδιόρισε με ακρίβεια τον χρόνο των εκλογών, ωστόσο κινήθηκε εντός του γνωστού χρονοδιαγράμματος για το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου.

Προανήγγειλε ότι θα στηθούν πολλές κάλπες σε όλη την Ελλάδα για τις εσωκομματικές εκλογές, γιατί όπως είπε το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συσπείρωση και αναπτέρωση του ηθικού.

«Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον φραγμό που πάνε μας βάλουν, της σιωπής και της ακινησίας. Δεν πρέπει να φοβηθεί κανείς διαφόρους οπαδούς άλλων κομμάτων, οι οποίοι δυστυχώς εφαρμόζουν ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές, παρ' οτι προέρχονται από την Αριστερά πολλοί από αυτούς, που θέλουν να καταστήσουν πεδίο βίαιης αντιπαράθεσης τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες».

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όταν αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντα του «θα κινηθούμε συλλογικά, ομαδικά, θα είμαστε όλοι μαζί, όπως είπα στη δήλωση μου μετά την αναγόρευση μου σε υποψήφιο θα είμαι δίπλα σε όλους και όλοι θα είναι δίπλα μου και αυτό θα το κάνω πράξη. Γιατί έχω μια πεποίθηση για το πως πρέπει να είναι το κόμμα. Τι σημαίνει ανοιχτό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, τι σημαίνει αξιοκρατία, διαφάνεια, αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος, να μην υπάρχει λαθρεμπόριο επιρροής από πουθενά, αλλά να υπάρχει μια δημοκρατία της ευθύνης».

Για τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει μια λύση υπεύθυνη και προοδευτική και κάλεσε το λαό να αξιολογήσει πρόσωπα και πολιτικές θέσεις και να αποφασίσει αν η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή πολιτική διεύθυνση, από ξεκάθαρο λόγο, από ικανότητα διαπραγμάτευσης σε έναν πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό και διεθνή συχετισμό δυνάμεων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι με τον κ. Παπαδήμο είχε και έχει «μια εξαιρετική συνεργασία».

Καλά λόγια επιφύλαξε και για τον κ. Σόιμπλε. «Είναι μια μεγάλη φυσιογνωμία της γερμανικής πολιτικής ζωής και εφόσον η Γερμανία είναι η πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη είναι και μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική φυσιογνωμία γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παίζει εκ των πραγμάτων βαρύνοντα ρόλο.

Του έχω πει πολλές φορές ότι «χαίρομαι γιατί πάντα ήσουν πάρα πολύ ειλικρινής και καθαρός απέναντι μου».

Πηγή:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/3/12, 8:51 π.μ.

    Όταν οι άνθρωποι έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας αυτά κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.