Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Σαμαράς: Ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη

 

«Είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς που παραβρέθηκε στα στην τελετή θεμελίωσης της μεγάλης γέφυρας του ποταμού Νέδοντα.
Στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε «ένεση αισιοδοξίας, τόνωσης στο ηθικό όλων των Ελλήνων, που μπορούν να δουν έργα που πραγματώνονται για συγκεκριμένους στόχους» το εγκαινιαζόμενο έργο. Σημείωσε ότι «λύνει πολλά προβλήματα της πόλης, δίνει υπεραξία στη γη και ταυτόχρονα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι εργαζόμαστε και βάζουμε τις υποδομές όλοι οι Έλληνες μαζί, προκειμένου να υπάρχει τουρισμός, γρήγορη διέλευση και πάνω απ' όλα το δικαίωμα στη μαγική λέξη που όλη σήμερα αγωνιζόμαστε και πρωτίστως η παράταξη της ΝΔ, την ανάπτυξη».
Στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, γιατί «είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα».
Ο υπουργός Υποδομών, από την πλευρά του όπου πραγματοποίησε και τα εγκαίνια, χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα γιατί με τη θεμελίωση του έργου εξασφαλίζεται η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας ενός πολύ κρίσιμου έργου και με αυτό ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος του Μοριά, που ουσιαστικά δίνει απάντηση και λύση στις μεταφορικές ανάγκες της Πελοποννήσου.
«Έως στιγμής» είπε «έχουν δαπανηθεί 695 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα δύσκολο έργο με πολλά προβλήματα που επιλύθηκαν».
Ο κ. Βορίδης ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να φύγει η χώρα από τη δύσκολη συγκυρία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι «πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε έργα υποδομών που επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαμορφώσει ένα άλλο περιβάλλον, να διασυνδεθεί με την Ευρώπη, να ανοίξει αποτελεσματικότερα από όσο το κάνει τις πόρτες της».
Ο υπουργός ευχαρίστησε τον αρχηγό της ΝΔ για την «καταλυτική» παρέμβαση στο θέμα της χρηματοδότησης των μεγάλων οδικών έργων. Διευκρίνισε πως «μετά την παρέμβαση αυτή, η επικοινωνία με τον κ. Ράιχενμπαχ υπήρξε άμεση και ένας προγραμματισμός, που έφτανε σε βάθος χρόνου Σεπτεμβρίου για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα, επισπεύδεται στο σύνολο των ευρωενωσιακών θεσμών και νομίζω ότι θα υπάρχει μια πολιτική απάντηση μέχρι τα τέλη Απριλίου».
Στον χαιρετισμό του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας,, ανέφερε ότι πρόκειται για «ηγέτη που ενσαρκώνει την αισιοδοξία και την ελπίδα του έθνους».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.