Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κόμμα και από τον Χάρη Καστανίδη

 

Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο Χάρης Καστανίδης. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε αυτό και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται συζητήσει με διαγραφέντες βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων. Δεν αποκάλυψε τον ακριβή χρόνο επίσημης ανακοίνωσης του κόμματος, ωστόσο, σημείωσε ότι οτιδήποτε είναι ανακοινώσιμο, θα γίνει γνωστό σε λίγες ημέρες.

«Ήδη έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητες» επεσήμανε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο νέο κόμμα και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε ωστόσο ότι γίνονται συζητήσεις με διαγραφέντες βουλευτές άλλων κομμάτων.
«Απέναντι στο 'ναι' της τυφλής υποταγής και το καθολικό 'όχι' που δεν προτείνει τίποτα, εμείς διαμορφώνουμε μία ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική λύση εθνικών ισοδυνάμων, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση» επεσήμανε ο Χάρης Καστανίδης.
Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διεγράφη επειδή καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον Γ.Παπανδρέου όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη «έχει τρομακτικούς όρους, που οδηγούν τον κόσμο και τη χώρα σε αδιέξοδο».
«Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με μία γραμμή την οποία υποστηρίζει ένα μικρό ιδεολογικό μόρφωμα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο» υποστήριξε. «Εμείς ανήκουμε στον χώρο της κεντροαριστεράς, ανήκουμε στην ευρωπαϊκή παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Και θα υπερασπιστούμε τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε.
Ο κ. Καστανίδης απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η σύγκρουση δεν αφορά ένα δευτερεύον και περιθωριακό θέμα». «Δυστυχώς αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ έχει σφραγιστεί από τη δωρεά της σφραγίδας του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου, που επέλεξαν να πάνε σε μία δεύτερη δανειακή σύμβαση, που δεν εξυπηρετεί τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, σε μία δεύτερη δανειακή συμφωνία η οποία έχει τρομακτικούς όρους. Είναι απίστευτα αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει και που οδηγούν σε αδιέξοδο τον κόσμο, οδηγούν σε αδιέξοδο τη χώρα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.