Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Είναι σύμφωνη με το νόμο η παραμονή του Δημάρχου Ιθάκης στο αξίωμα του;

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του το σύννομο ή μη της παραμονής του Δημάρχου Ιθάκης στο αξίωμα του καθώς και την περίεργη προκήρυξη θέσης ειδικού συμβούλου-τσομπάνη, ειδικό σε θέματα “διαχείρισης κοπαδιάρικων αιγοπροβάτων”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση

Προς τους κ.κ Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών

Θέμα: Είναι σύμφωνη με το νόμο η παραμονή του Δημάρχου Ιθάκης στο αξίωμα του;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού αλλά και του Αθηναϊκού τύπου, ο εν ενεργεία Δήμαρχος Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανός, έχει εκλεγεί Δήμαρχος, παρ’ ότι είχε περισσότερες από 10 καταδίκες στο ποινικό του μητρώο, για σωρεία αξιόποινων πράξεων και παραβάσεων, ανάμεσα τους και για υπεξαίρεση και για χρέη προς το δημόσιο, για τις οποίες είχε καταδικαστεί (αθροιστικά) σε φυλάκιση 12 ετών.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, πέραν των καταδικαστικών αποφάσεων που τον βαρύνουν, ο εν ενεργεία Δήμαρχος Ιθάκης, φέρεται να οφείλει 9,5 εκ. € στην εφορία από επιχείρηση που διατηρούσε στο παρελθόν, ενώ καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες πολιτών για πλήθος ατασθαλιών και παρανομιών του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, για πολλές απ’ τις οποίες έχουν υποβληθεί μηνύσεις.

Η παραμονή του εν λόγω κυρίου στο αξίωμα του Δημάρχου Ιθάκης, αναδεικνύει τον πλημμελή έλεγχο νομιμότητας για την ανάδειξη του ως υποψηφίου (και της εκλογής του) και συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα ηθικής και πολιτικής τάξης που ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Ιθάκης.

Επειδή, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, ο εν ενεργεία Δήμαρχος Ιθάκης δεν θα έπρεπε να εκλεγεί δήμαρχος αλλά ούτε καν να ανακηρυχθεί υποψήφιος, αφού δεν διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο που είναι προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας,

Επειδή, αποτελεί πρόβλημα ηθικής και πολιτικής τάξης η ύψιστη τοπική αρχή και ο αντιπρόσωπος της κρατικής οντότητας να είναι ένας πολίτης που έχει καταδικαστεί για πλήθος αδικημάτων,

Επειδή, σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, συστηματικά ο Δήμαρχος Ιθάκης θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο άρχοντα «υπεράνω του νόμου» και ως ο αρμοστής του «κράτους εν κράτει», προκαλώντας τη κοινή γνώμη και δημιουργώντας προβλήματα στην τοπική κοινωνία

Επειδή, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ανακοίνωσε (ΑΡ.ΠΡΩΤ: 965/ 23-2-2012) την προκήρυξη θέση ειδικού συμβούλου-τσομπάνη σε θέματα “διαχείρισης κοπαδιάρικων αιγοπροβάτων”

Ερωτώνται οι κ. κ υπουργοί:

1. Είναι σύμφωνη με το νόμο η εκλογή και η παραμονή του κ. Κασσιανού στο δημαρχιακό αξίωμα;

2. Με ποιο τρόπο ανακηρύχθηκε υποψήφιος εφόσον δεν διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο; Έχει γίνει διοικητικός ή πειθαρχικός έλεγχος για την απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται με την ανακήρυξη του συγκεκριμένου ως υποψηφίου Δημάρχου, ;

3. Έχει διενεργηθεί έλεγχος από τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους για τις οφειλές του Δημάρχου Ιθάκης και αν ναι, ποια ήταν τα αποτελέσματα;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Παπαδημούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.