Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Προεκλογική προγραμματική συμφωνία με ΔΗΜΑΡ προτείνει η

 

ΜE τον τίτλο «Στον δρόμο για την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία» η υπουργός Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα κείμενο-ιδεολογική πλατφόρμα καθ'Α οδόν προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά προς την αλλαγή ηγεσίας με χαρακτηριστικά του κατεπείγοντος, ζώντας την κρίση της χώρας, αλλά και του δικού του πολιτικού ζωτικού χώρου. Η αλλαγή ηγεσίας υποστηρίζει χρειάζεται νέο προγραμματικό λόγο. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «βλέπω την κατάρρευση των 38 χρόνων της μεταπολίτευσης. Αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι έκανα, αλλά και για το ότι δεν αντέδρασα. Νομοτελειακά θα ανοίξει νέο κεφάλαιο. Η μετάβαση απαιτεί εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2020 και διαχείριση της κρίσης». Η κ. Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει ότι οι υποχρεώσεις της χώρας είναι προδιαγραμμένες μέχρι το 2015, αλλά το μνημόνιο «δεν είναι γραμμένο σε γρανίτη» και ως εκ τούτου θα πρέπει «να εξετάζονται διαρκώς δημοσιονομικά ισοδύναμα. Χρειάζεται αποτελεσματικό σχέδιο δράσης».

Σε αυτό το πλαίσιο η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι απαιτείται στιβαρή εκτελεστική εξουσία, ενώ η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Να είναι ισχυρή και σταθερή. Εάν η πλειοψηφία του λαού οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας τότε τα κόμματα που την αποτελούν θα πρέπει να έχουν δεδομένο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Στην περίπτωση προοδευτικής διακυβέρνησης η Αριστερά (και εννοεί τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη) θα πρέπει για πρώτη φορά να αναλάβει τις ευθύνες της και να βασίζεται σεμακρόπνοη προγραμματική συμφωνία. Να επιβάλλεται απολογισμός και έλεγχος των υπουργών ανά μήνα. Οι πολίτες επιβάλλεται να γνωρίζουνπριν ψηφίσουν.

Ως άμεσες προτεραιότητες η κ. Διαμαντοπούλου προτείνει μείωση των τιμών, ρύθμιση των ιδιωτικών δανείων, φορολογικό σύστημα και εθνικό σχέδιο προτεραιοτήτων για το 2020.

Την πλατφόρμα της κ. Διαμαντοπούλου χαιρέτισε με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συνιστά σημαντική συμβολή στον πολιτικό διάλογο καθ'Α οδόν προς τις εκλογές και σημειώνει ότι «χαίρομαι γιατί οι σκέψεις μας διασταυρώνονται σε πολλά σημεία. Η πολιτική είναι κατ'Α εξοχήν συλλογική δραστηριότητα και ένα σύγχρονο κόμμα καλείται να λειτουργήσει ως συλλογικός διανοούμενος».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.