Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Η Ευρώπη του καπιταλισμού και της σύγκλισης…

Τι λέγανε τα αστικά κόμματα και οι παπαγάλοι τους όλα αυτά τα 30 χρόνια που η Ελλάδα είναι στην ΕΕ; Ότι θα τρώμε (όλοι μαζί, καπιταλιστές και εργάτες) με χρυσά κουτάλια. Και να που διαψεύστηκαν. Λέγανε επίσης ότι θα υπάρχει σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις άλλες ευρωπαϊκές. Στο συγκεκριμένο είχαν δίκιο.

Σήμερα σε όλη την ΕΕ, με μνημόνιο ή χωρίς, οι εργαζόμενοι θυσιάζονται για τα κέρδη των μονοπωλίων. Στην ΕΕ οι άνεργοι έχουν φτάσει τα 24 εκατομμύρια και οι φτωχοί τα 115 εκατομμύρια. Στην Ισπανία η ανεργία είναι22,9%, στην Ελλάδα 19,2% ενώ και στις δύο χώρες ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Στη Γερμανία οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν με προγράμματα mini jobs για 300 ευρώ το μήνα και στην Αγγλία το 10% των νέων το γυρίζει στην πορνεία για να ζήσει, ενώ οι φοιτητές συμμετέχουν σε ιατρικά πειράματα μπας και καταφέρουν να τελειώσουν τις σπουδές τους. Γιατί όλα αυτά; Μήπως έφταιξε το μίγμα; Μήπως υπερίσχυσαν οι νεοφιλελεύθεροι; Η βαρβαρότητα έχει όνομα: καπιταλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.