Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από εφαρμογές του Android

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας δεδομένων MWR Infosecurity διαφημιστικά δίκτυα τα οποία χρησιμοποιούνται από εφαρμογές του Android μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους.
Όπως επισημαίνεται πάρα πολλές από τις 50 κορυφαίες δωρεάν εφαρμογών που αποφέρουν σημαντικά κέρδη στους developers και τους διαφημιστές μέσω της σύνδεσής τους με αμερικανικό διαφημιστικό δίκτυο διοχετεύουν πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους των smartphones στο δίκτυο αυτό.
Το συμπέρασμα προέκυψε ύστερα από έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό του Channel 4 News, και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε:
«Ανακαλύψαμε ότι πολλές από τις δωρεάν εφαρμογές στη λίστα των 50 δημοφιλέστερων περιέχουν διαφημίσεις, και ότι η άδεια που παρέχεται από τον χρήστη [για πρόσβαση στα δεδομένα του] στην εφαρμογή παρέχεται επίσης και στους διαφημιστές. Αν οι χρήστες το γνώριζαν αυτό νομίζουμε πως θα ανησυχούσαν, αλλά δεν θεωρούμε πως γνωρίζουν πώς έχει η κατάσταση και σε τι έκταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα τους».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.