Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΥΦΕΣΗ ΦΟΝΙΑΣ -7% ΣΤΟ 2011!

 

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ήρθαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία της Eurostatπου αποδεικνύουν την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη κατέγραψε το 2011 η ελληνική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat, με τοελληνικό ΑΕΠ να συρρικνώνεται 7% σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση μεταξύ των χωρών της ΕΕ!

Aυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών με τη σφραγίδα της τρόϊκάς (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και την υπογραφή τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ όσο και της νυν συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Την ίδια περίοδο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αλλά και στην ΕΕ-27 παρουσίασε συρρίκνωση 0,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης είχαν διαμορφωθεί στο +0,1% στην ευρωζώνη και στο +0,3% στην ΕΕ-27.

Συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,7% και στην ΕΕ-27 κατά 0,9%.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, η τελική κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 0,4% στην ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ-27, έπειτα από αυξήσεις 0,3% και 0,4%, αντίστοιχα, που είχε σημειώσει το τρίτο τρίμηνο.

Μεταξύ των 13 χωρών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, το ΑΕΠ υποχώρησε σε 11, ενώ στην Ιταλία και την Ολλανδία υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, που σημαίνει ότι οι χώρες αυτές εισήλθαν σε ύφεση. Σε ύφεση βρίσκονται ήδη η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.