Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Το Υπουργείο Άμυνας προωθεί την προμήθεια 6 φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις – Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στη βουλή

Το Υπουργείο Άμυνας προωθεί την προμήθεια 6 φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του, την προμήθεια 6 φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι την στιγμή που καταλύεται το κοινωνικό κράτος, αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και η σημερινή του κ. Παπαδήμου χρεώνουν τους έλληνες πολίτες με επιπλέον 4-5 δις ευρώ για την αγορά οπλικών συστημάτων αμφίβολης αξίας.

Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά αν το υπουργικό συμβούλιο και το υπουργείο οικονομικών έχει εγκρίνει την συγκεκριμένη εξοπλιστική δαπάνη και  γιατί η κυβέρνηση αντί να μειώνει συνεχώς μισθούς και συντάξεις, να επιβάλει νέους αντιλαϊκούς φόρους και να βυθίζει την ελληνική οικονομία σε μια καταστροφική ύφεση, δεν προχωράει σε δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών

Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Προμήθεια 6 φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της City Press (6-3-2012), η κυβέρνηση με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας κ. Αβραμόπουλου προωθεί  την προμήθεια  6 υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών έναντι ενός ποσού της τάξης των 3-4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η παραγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί στην αγορά από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του κ. Βενιζέλου, ακόμη δύο γερµανικών υποβρυχίων  τύπου 214, µε κόστος 1 δισ. ευρώ.

Με απλά λόγια, την στιγμή που καταλύεται το κοινωνικό κράτος, αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και η σημερινή του κ. Παπαδήμου χρεώνουν τους έλληνες πολίτες με επιπλέον 4-5 δις ευρώ για την αγορά οπλικών συστημάτων αμφίβολης αξίας. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Μνημονίου Νο2 η κυβέρνηση προχώρησε  στη δραστικήπερικοπή συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας για να εξοικονομήσει  μόλις 350 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή ούτε καν το κόστος ενός υποβρυχίου.

Οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού μετατρέπονται σε κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας των ξένων «σωτήρων» μας, των εγχώριων μεσαζόντων και της γενικότερης βιομηχανίας μαύρου χρήματος – πολιτικού και μη – όπως έχει αποδείξει και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ερωτώνται  οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Αληθεύουν οι πληροφορίες για την προμήθεια των 6 γαλλικών φρεγατών;  Έναντι τίνος ποσού και για ποιο λόγο;
  • Γιατί η κυβέρνηση αντί να μειώνει συνεχώς μισθούς και συντάξεις, να επιβάλει νέους αντιλαϊκούς φόρους και να βυθίζει την ελληνική οικονομία σε μια καταστροφική ύφεση, δεν προχωράει σε δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών; Έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις στην Τρόικα; Εάν όχι, γιατί;  Εάν ναι, ποιες ήταν αυτές πώς αντιμετωπίστηκαν;
  • Έχει εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο  την συγκεκριμένη εξοπλιστική δαπάνη
  • Το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει ότι η συγκεκριμένη εξοπλιστική  δαπάνη είναι σκόπιμη ; Μπορούν να την αντέξουν τα δημόσια οικονομικά της χώρας;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.