Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Στις 31 Μαΐου το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο

 

Στις 31 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία δημοψήφισμα για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ίμον Γκίλμορ στο κοινοβούλιο. "Η κυβέρνηση θα διοργανώσει ευρεία εκστρατεία πληροφόρησης για να εξασφαλίσει ότι οι ψηφοφόροι θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο της συνθήκης και να διευκολύνει μια πραγματική δημόσια συζήτηση για την απόφαση που πρέπει να πάρει η χώρα πάνω σε αυτό το θέμα", πρόσθεσε ο Γκίλμορ.

Στα τέλη Ιανουαρίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., με εξαίρεση αυτών της Βρετανίας και της Τσεχίας, τάχθηκαν υπέρ του νέου δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο ενισχύει την ευρωπαϊκή δημοσιονομική πειθαρχία. Η ανακοίνωση, στα τέλη Φεβρουαρίου, από το Δουβλίνο της διοργάνωσης του δημοψηφίσματος αυτού έγινε δεκτή με ανησυχία από τις Βρυξέλλες. Η Ιρλανδία απέρριψε δύο φορές στο παρελθόν ευρωπαϊκές συνθήκες (της Νίκαιας, το 2001 και της Λισσαβώνας, το 2008). Οι συνθήκες αυτές χρειάστηκε να υποβληθούν για δεύτερη φορά σε δημοψήφισμα προκειμένου να εγκριθούν.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, το 49% των Ιρλανδών θα ταχθεί αυτήν τη φορά υπέρ του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, το 33% κατά, έναντι ποσοστού 18% που είναι οι αναποφάσιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.