Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ! 30 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 3 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

ΟΘΩΝΑΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ 40 ΜΕΡΕΣ.

Η πρόθεση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την επικράτεια είναι μια βαθειά αντιδραστική εκτροπή! Οι μέχρι τώρα πολιτικές εγκλωβίζουν μέσα στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ένα τέτοιο μέτρο όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα είναι μια επίθεση εναντίον των ντόπιων και των ξένων εργαζομένων που θα οξύνει τα ούτως ή άλλως μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη (27/3/2012) την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο για δημιουργία τριών στρατοπέδων κράτησης μεταναστών χωρίς χαρτιά. Η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιταχύνουν τους ρυθμούς. Όπως είπε ο Σγουρός, στην επόμενη συνεδρίαση θα προταθούν και οι χώροι για την εγκατάσταση των μεταναστών και για το λόγο αυτό ζητά από τους δήμους να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα κέντρα. Σήμερα (28/3/2012), ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξης Μ. Όθωνας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, ότι αν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση, το πρώτο κέντρο κράτησης θα λειτουργήσει εντός 40 ημερών.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ!

Ο υπουργός Δημ. Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο υπουργικό συμβούλιο, πριν τις εκλογές, για την νομοθέτηση της κατασκευής τριών κέντρων κράτησης σε κάθε ηπειρωτική περιφέρεια της χώρας. Για κάθε χώρο κράτησης θα δημιουργούνται ανεξάρτητα αστυνομικά τμήματα που θα στελεχώνονται από 150 νέους αστυνομικούς. Επίσης, σε κάθε 250 μετανάστες θα αντιστοιχούν 70 άτομα ως ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας (security).

Ο Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης στη συνάντηση που είχε σήμερα (26/3/2012) με τους περιφερειάρχες. Οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μιας εβδομάδας, να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων κράτησης, καθώς και να προτείνουν χώρους. Παράλληλα δήλωσε την πρόθεση του να προχωρήσει μέχρι τέλους ανεξάρτητα από αντιδράσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες». Επίσης, ανέφερε ότι τα εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 - 2013.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για την κατασκευή των στρατοπέδων δήλωσε ξεδιάντροπα ότι η λύση δεν είναι να ρίχνει ο ένας το πρόβλημα στην αυλή του άλλου, ενώ αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση της Κοζάνης είπε ότι πρέπει να πάρουν θέση υπεύθυνα όσοι αντιδρούν. Έκρουσε, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι τον Ιούνιο η χώρα κινδυνεύει να βγει εκτός Σένγκεν.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός συμφωνώντας με αυτό τον απαράδεκτο νόμο, υπενθύμισε ότι οι εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είχαν γίνει και πριν, χωρίς αποτέλεσμα. Τόνισε δε ότι σε αυτό το θέμα δεν χωράνε κομματικές σκοπιμότητες. Από την άλλη μεριά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ήταν από εκείνους που εξέφρασε διαφωνία, λέγοντας ότι το σύστημα με τους χώρους αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ!

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας διένειμε κατά τη σύσκεψη στους περιφερειάρχες το έγγραφο της ντροπής με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κέντρων κράτησης που θα δημιουργηθούν, στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά στα «ανταποδοτικά οφέλη και τις νέες θέσεις εργασίας», που θα προκύψουν σύμφωνα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στις τοπικές κοινωνίες. Συνολικά εκτιμάται ότι θα απασχολούνται στα κέντρα κράτησης 1.000 περίπου άτομα από την κάθε τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται ότι κάθε χώρος κράτησης αλλοδαπών θα είναι χωρισμένος σε τέσσερις τομείς για κράτηση συνολικά 1.000 ατόμων.

Κάθε τομέας θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, ο οποίος θα χωρίζεται σε 5 πτέρυγες των 50 ατόμων.

Κάθε πτέρυγα (1/5 τομέα) 50 ατόμων περιλαμβάνει:

 • Χώρους διαμονής
 • Χώρο εστιατορίου
 • Χώρους υγιεινής (WC, ντους)
 • Χώρο θρησκευτικής λατρείας
 • Υπαίθριο χώρο άθλησης
 • Ελεύθερους χώρους - προαυλισμού
 • Η εγκατάσταση θα έχει τριπλή περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ (η εξωτερική θα έχει κονσερτίνα) και θα είναι ύψους 3 μέτρων.

Επίσης περιλαμβάνει Διοικητήριο με χώρους διοίκησης, προσωπικού και λοιπούς απαραίτητους χώρους (χώρος ιατρείου με αναρρωτήριο, γραφείο πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χώρος για παραμονή εκπροσώπων συνεργαζόμενων φορέων, κλπ.).

 • Φύλαξη
 • Εξωτερική φύλαξη από αστυνομικό προσωπικό με οπλισμό
 • Εσωτερική φύλαξη από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας
 • Υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα καμερών- CCTV)
 • Ανταποδοτικά Οφέλη
 • Ίδρυση αστυνομικής Υπηρεσίας (150 αστυνομικοί)
 • Ιδιωτικό προσωπικό Ασφαλείας (300 άτομα)
 • Κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία Catering
 • Παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας
 • Συνεργείο καθαρισμού
 • Συνεργία συντήρησης- τεχνικής κάλυψης
 • Εκμετάλλευση κιλικίων
 • Υπηρεσίες καθαριστηρίου (πλυντήρια, στεγνωτήρια).

Πηγή:

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/3/12, 4:16 μ.μ.

  Που είναι το αίσχος; Οταν κάνεις κάτι παράνομο πας φυλακή, οι λαθρομετανάστες που ήρθαν παρανόμως στη χώρα γιατί να αποτελούν εξαίρεση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος28/3/12, 5:25 μ.μ.

  στειλτε τους στα στρατοπεδα της σιβηριας....
  Εκει που ο Σταλιν εστελνε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

  γιαυτο πολλοι αριστεροι πατριωτες θα ψηφισουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ........

  Η εθνοκτονα αριστερα...........

  δοκτωρ Ζιβαγκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.