Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Τα 3 σενάρια για τις παρελάσεις - Σκέφτονται ακόμη και τη ματαίωση

 

Ενα μίνι υπουργικό συμβούλιο θα συνέλθει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για να εξετάσει το γόρδιο δεσμό των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.
Με νωπές ακόμη τις μνήμες από την περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε μετά την επίθεση πολιτών στον Κάρολο Παπούλια αλλά και μετά τις φετινές «προειδοποιήσεις» στα Γιάννενα και τη Ρόδο η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο της ματαίωσης των παρελάσεων -μαθητικών σε όλη τη χώρα και στρατιωτικής στην Αθήνα.

Οι υπουργοί: Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Παντελής Καψής και Γιώργος Σταυρόπουλος θα πρέπει να συναποφασίζουν μαζί με τον πρωθυπουργό τι θα γίνει.
Το πρόβλημα είναι ότι ρεαλιστικά κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει σε ανοικτό χώρο και μάλιστα σε τέτοιο εύρος τους πολίτες που αυθόρμητα ή συντεταγμένα θα επιλέξουν τις παρελάσεις ως χώρο εκτόνωσης ή ακόμη και ως τόπο προβοκάτσιας.
Η Ελληνική Αστυνομία το γνωρίζει αυτό πολύ καλά και στελέχη της επισημαίνουν ότι αδυνατούν να υποστηρίξουν μια τόσο μεγάλη επιχείρηση και μάλιστα σε ταυτόχρονο πανελλαδικό επίπεδο.
Ετσι, ο προβληματισμός που θα εξεταστεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου περιλαμβάνει ως εναλλακτικές λύσεις:

  • Τη ματαίωση των παρελάσεων
  • Τη διοργάνωση μαθητικών παρελάσεων σε κλειστούς χώρους (π.χ. Στάδια)
  • Τη μη συμμετοχή επισήμων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η όποια λύση συνιστά ήττα όχι μόνον του πολιτικού μας συστήματος αλλά και της Δημοκρατίας στη χώρα.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.