Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: «Σκάνδαλο να διακινούνται 2 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά

 

Το τελευταίο Π.Σ. Πελοποννήσου ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο τομεακό πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ του Υπουργείου «Εργασίας» για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ύψους 4.520.000 ευρώ.

Σε επόμενο Π.Σ. θα έρθει το λεγόμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ (από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ) για τους ανέργους, ύψους 5.240.000 ευρώ.

Τα προγράμματα αυτά θα κοπούν σε υποπρογράμματα των 800.000 ευρώ το καθένα.

Αποτελεί μέγα σκάνδαλο, όπως καταγγείλαμε και στη συζήτηση στο Π.Σ., το ότι το 20% των χρημάτων αυτών, τα οποία αθροιστικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περίπου 2 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζεται ως «έξοδα φακέλου» ή αλλιώς «έμμεσες δαπάνες» και αυτό σημαίνει ότι δεν θα ελέγχονται τα παραστατικά τους από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή.

Πέρα του γεγονότος ότι τα σχέδια αυτά δεν πρόκειται να ωφελήσουν την εργασία, την οποία έχει μετατρέψει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. σε απασχόληση είναι πρόκληση για τους ανέργους, οι οποίοι στο τέλος του 2012 θα είναι περίπου 1,5 εκατ., να διακινούνται τόσα χρήματα χωρίς παραστατικά.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.