Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Οριστικοποιείται η ημερομηνία των εκλογών για 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

 

Μετά το θετικό κλίμα που διαπιστώθηκε στις Βρυξέλλες - και με δεδομένο ότι το PSI θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Μαρτίου και ότι όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο πρόγραμμα θα έχουν ψηφιστεί ως το τέλος του μήνα - ανοίγει ο δρόμος των εκλογών. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ως πιθανότερες ημερομηνίες για τις κάλπες είναι η 29η Απριλίου και η 6η Μαϊου.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι δεν φαίνεται να προκύπτει αυτοδυναμία στις εκλογές, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να διακινούν σενάρια συγκυβέρνησης.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής ότι «Η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».

Για συζητήσεις -ανεπίσημες- σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, στις οποίες μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες έκανε λόγο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει: «Όταν η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Και άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.