Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Riley της Fitch: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά εντός Ευρωζώνης

 

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά πιθανότατα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον αναλυτή της Fitch, David Reily.
Ο Reily εκτιμά πως η επιτυχία ή η αποτυχία του ευρώ εξαρτάται από την Ιταλία και παρέθεσε ως βασικό αίτιο της κρίσης την απουσία σχέσης εξάρτησης μεταξύ των κυβερνήσεων και των τραπεζών. Ο ίδιος δεν πιστεύει πως η δημοσιονομική λιτότητα είναι αυτοκαταστροφική μέθοδος και θεωρεί πως τελικά θα χρειαστεί η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει περαιτέρω τον ισολογισμό της", είπε.
Ο Riley παρατήρησε πως στήθηκε σκηνικό πανικού στην αγορά της Ευρώπης το Νοέμβριο αλλά και το Δεκέμβριο.
Για την Γαλλία, ο αναλυτής επεσήμανε πως πιθανότατα το αρνητικό "outlook" του οίκου για την αξιολόγηση θα παραμείνει έως το 2013. Ο Reily αναφέρθηκε και στην Πορτογαλία, λέγοντας πως δεν αποτελεί βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για την Ευρωζώνη. Επίσης, δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας εάν η χώρα θα χρειαστεί δεύτερο πακέτο στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.