Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

OΛΛΑΝΔΙΑ: Η απεργία συνεχίζεται!

 


Η μεγαλύτερη απεργία στην Ολλανδική ιστορία, με 3000 απεργούς, κρατεί τώρα πάνω από 6 εβδομάδες.

Η ένωση καθαριστών FNV Bondgenoten ζητούν επιδόματα ασθενείας και έχουν σχετικά χαμηλες μισθολογικές αξιώσεις για αυξήσεις.

Όμως, οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί από τους εργοδότες στο διάστημα των τεσσάρων μηνών των συνομιλιών και μετά από 7 γύρους διαπραγματεύσεων.

Απο τότε που ξεκίνησε η απεργία, οι καθαριστές ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα και πηγαν στα σπίτια μερικων από τους μεγαλύτερους εργοδότες τους. Τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς ειναι μεταξύ των πλουσιότερων κάτοικων στην Ολλανδία, με περιουσιες μεταξύ 85 και 345 εκατ. ευρώ, και ζουν σε κανονικά κάστρα.

Έχουν από τους απεργούς ονομαστεί ''σεΐχηδες της καθαριότητας" που "έχουν γίνει πλούσιοι από τον ιδρώτα των καθαριστών αντί για ...πετρέλαιο!

-Μεγάλοι πελάτες όπως η Philips, οι ολλανδικές αρχές και τα σχολεία περιμένουν θαύματα από ..τσιγγούνικες συμβάσεις εργασίας, λέει η Khadija Tahiri, πρόεδρος του σωματειου καθαριστων στην ιστοσελίδα της εκστρατείας τους.

Η ιστοσελίδα τους έχει πληροφορίες σε Αγγλικά και οι καθαριστές εχουν ηδη λαβει πολλά μηνύματα αλληλεγγυης από τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο.
Ακόμη και πριν από την τελευταία συμφωνία, που εγινε τον Απρίλιο του 2010 και έληξε στο τέλος του έτους, οι καθαριστές βρίσκονταν σε απεργία. Η απεργία διήρκεσε 9 εβδομάδες και ήταν η μεγαλύτερη απεργία στην Ολλανδία από το 1930.

Μένει να δούμε αν στη τωρινή απεργία θα νικήσουν. Οι κατ 'οίκον επισκέψεις στους «σεΐχηδες της καθαριοτητας» συνεχιζονται. Το Σάββατο που περασε, 18 Φεβρουαρίου, ειχε επίσης προγραμματιστεί μια ακομη τετοια επισκεψη.

Πηγή:

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστουμε για την αναδημοσιευση απο το γλομπινγκ

    http://e-globbing.blogspot.com/2012/02/o_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.