Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δ. Παπαδημούλης για το αναβληθέν Eurogroup και τις πολιτικές εξελίξεις

 

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Α. Τσέκερης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πώς είδατε το χθεσινό Eurogroup;

Συνειδητοποιούν οι δανειστές μας ότι το Μνημόνιο, δε «βγαίνει» προσπαθούν να φορτώνουν, με τρελές και εκβιαστικές απαιτήσεις, την ελληνική πλευρά, για να δείξουν ότι δε φταίει η καθόλου «συνταγή» αλλά μόνο ο κακός «μάγειρας».

Διαπιστώνουν την εντεινόμενη αποδυνάμωση, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπέγραψαν την εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Έτσι προβάλλουν απαιτήσεις. του τύπου αναβολή των εκλογών ή: «να δεσμευτείτε και για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Φορτώνουν πάρα πολύ «το γάιδαρο» με απαιτήσεις. Για να περάσουν και το ταμείο, τον υπό διεθνή έλεγχο κουμπαρά, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα παίρνουν βρέξει-χιονίσει τα τοκοχρεολύσια.

Παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού και στις πλάτες των Ευρωπαϊκών λαών ένα ψηφοθηρικό παιχνίδι στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Η εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των δανειστών μας είναι κάτι σαν τον ορίζοντα. Όσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ νιώθουν ότι τον πλησιάζουν, τόσο συνεχώς απομακρύνεται.

Μας έλεγαν πρέπει να ψηφιστεί την Κυριακή, διεγράφησαν 45 βουλευτές, ρεκόρ στα παγκόσμια χρονικά του κοινοβουλευτισμού και τελικά το eurogroup μετατέθηκε εκ νέου και το PSI το ίδιο.

Με βάση το πακέτο που, διαπιστώνουν η δυναμική του χρέους δεν θα είναι όπως την λογάριαζαν. Ακόμη με 100% επιτυχία του προγράμματος, το ΔΝΤ υποστηρίζει το χρέος θα είναι περίπου στο 130% του ΑΕΠ το 2020, πιο πάνω και από το χρέος πριν μπούμε στο πρώτο μνημόνιο.

Το ελληνικό δικομματικό σύστημα πώς το κρίνετε εσείς με όλη αυτή την ιστορία;

Συντρίβεται υπό το βάρος μιας άδικης, αντικοινωνικής πολιτικής. Πληρώνει και τις αμαρτίες 30 χρόνων άθλιας διακυβέρνησης. Από εδώ και πέρα το κύριο κόστος θα αρχίσει να το καταβάλλει ο κ.Σαμαράς και η ΝΔ. Διότι αυτοί πλέον είναι οι βασικοί εγγυητές και εταίροι του μνημονίου.

Χθες εστάλησαν δυο υπογραφές, η μια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος σε λίγο καιρό δε θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η άλλη είναι του κ.Σαμαρά και της ΝΔ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά η δύναμη της βαίνει μειούμενη. Τα βάζουν κάτω και λένε: «100 υπογραφές τη μέρα να μας στέλνετε, οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, εμείς οι δανειστές, γιατί απ’ ότι βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, φουντώνει πάρα πολύ το αντί-μνημονιακό και κυρίως η αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.