Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήρια ανατροπής και σήμερα στο Σύνταγμα

 

Υπό κατάληψη από χιλιάδες εργαζόμενους θα βρίσκεται και σήμερα η πλατεία Συντάγματος, με τα Πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την Αυτόνομη Παρέμβαση, αλλά και κοινωνικές συλλογικότητες και κινήματα, που ζητούν την ανατροπή της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, να οργανώνουν συλλαλητήριο στις 4.00 το απόγευμα, δίνοντας συνέχεια στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της προηγούμενης Κυριακής.

 

Στις 4.00 πρωτοβάθμια σωματεία, Αυτόνομη Παρέμβαση, κοινωνικά κινήματα. Στις 10.30 το πρωί η ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), παραμονή μέχρι το βράδυ, λέει η ΑΔΕΔΥ

Η απόφαση ελήφθη την Παρασκευή, μετά την επιμονή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) να οργανώσει συλλαλητήριο σήμερα στις 10.30 το πρωί. Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να διαδηλώσουν κατά των βάρβαρων μέτρων που απαιτούν οι δανειστές από τις 11.00 το πρωί ώς το βράδυ."Οι δανειστές και η τρόικα έχουν 'αποθρασυνθεί' από τις υποχωρήσεις της συγκυβέρνησης και απαιτούν την κατάργηση κάθε βασικού δικαιώματος των εργαζομένων και της κοινωνίας, ακόμη και αυτής της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας πως "ο αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της τρόικας και της συγκυβέρνησης συνεχίζεται".

"Η λαϊκή οργή μετατρέπεται σε σαφές πολιτικό αίτημα: Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα μαζί με τα μνημόνια της καταστροφής", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση, καλώντας: "Να σημάνει γενικός συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα και τα κινήματα, για τον καλύτερο συντονισμό και κλιμάκωση των αγώνων. Τα συνδικάτα μέσα από συνελεύσεις και αποφάσεις να σπάσουν και να ακυρώσουν την αδράνεια, την ανοχή και την ακινησία της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, κυρίως σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, καθώς και κάθε πρακτική που εμποδίζει την αναγκαία σήμερα λειτουργία ενός συνεκτικού, πολύμορφου, ενωτικού, αγωνιστικού και ταξικού σχεδιασμού αντεπίθεσης της εργατικής τάξης. Με αγωνιστικές, ταξικές, ενωτικές πρωτοβουλίες και κοινωνικές συμμαχίες, να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό κοινωνικο-πολιτικό πόλο, που θα οργανώσει αποτελεσματικά τη συνολική αντιπαράθεση στο βάρβαρο μνημονιακό μπλοκ, τόσο της παλιάς όσο και της νέας κοπής που επιχειρείται".

Για δάνεια και συμβάσεις

Πρόταση για την αντιμετώπιση των επαχθών δανείων που έχουν συνομολογήσει οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα καταθέσει την προσεχή Τρίτη η Αυτόνομη Παρέμβαση με τη συνδρομή του Αυτόνομου Δικτύου στην ΟΤΟΕ, Στη συνέντευξη που θα παραχωρηθεί στο μεζεδοπωλείο Ώρα Ελλάδος στη 13.00 μ.μ. (Τάκη 14, περιοχή Ψυρρή), θα διατυπωθούν συγκεκριμένες ενέργειες όσον αφορά την προστασία των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων και γενικότερα των εργαζομένων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών με μεγάλη μείωση εισοδημάτων, που είναι υπόχρεοι αποπληρωμής δανείων και οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν πλέον να τα εξυπηρετήσουν.

Επίσης, οργανώνει την προσεχή Τετάρτη σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Το νέο εργατικό δίκαιο στην εποχή του 2ου Μνημονίου». Οι Γιάννης Κουζής, Απ. Καψάλης και Γ. Γαβρίλης θα αναφερθούν στο νέο καταστροφικό τοπίο που διαμορφώνει το νέο Μνημόνιο στις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.