Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Όρος επιβίωσης η ακύρωση των νεοφιλελεύθερων σχεδίων

 

Στο σίριαλ, όπως το αποκάλεσε, εκβιασμών τόσο από τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις όσο και από το εγχώριο μνημονιακό προσωπικό, αναφέρθηκε σε χθεσινή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης. Άσκησε σκληρή κριτική στις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι, οι κυρίαρχοι θεωρούν εμπόδιο τη δημοκρατία”, αλλά και στα “εκβιαστικά διλήμματα” του Ευ. Βενιζέλου: “Μας έκανε σαφές για άλλη μια φορά πως αυτή η κυβέρνηση είναι πιστή στα κελεύσματα των αγορών και απόλυτα πιστή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό” σχολίασε για τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα, ο Π. Σκουρλέτης, με αφορμή τη συνέχιση των εκβιασμών, παρά τη ψήφιση και του νέου Μνημονίου, τόνισε ότι “αποδεικνύεται περίτρανα πως οι 'σωτήριες λύσεις', για τις οποίες έσκιζαν τα ρούχα τους οι εγχώριοι πολιτικοί εκφραστές της διεθνούς των τραπεζών και των αγορών, είναι στον αέρα”. Πρόσθεσε δε πως “τα σκληρά νεοφιλελεύθερα ευρωπαϊκά κέντρα στοχεύουν στη μετατροπή της χώρας μας σε χώρα άγριας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας χάριν του ανταγωνισμού”. Έτσι κατέληξε υποστηρίζοντας ότι η ακύρωση των σχεδίων των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων εκ μέρους των εργαζομένων αποτελεί όρο επιβίωσης για τις κοινωνίες και τη δημοκρατία στη χώρα μας και την Ευρώπη.

Σημειώνεται πως αύριο το απόγευμα και το Σάββατο πρωί συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ με ατζέντα τις πολιτικές εξελίξεις. Επίσης στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το εισηγητικό κείμενο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του σχήματος που συγκαλείται το Σάββατο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Τη δεύτερη ημέρα της ΚΠΕ θα υπάρξει ειδική θεματική για τα οικονομικά του κόμματος. Η ΚΠΕ θα γίνει στο ξενοδοχείο Athens Imperial, ξεκινά στις 5 μ.μ. της Παρασκευής με ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ενώ η ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στην ΑΣΟΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.