Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

«Αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί...»

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ναι είναι ιστορική συμφωνία, αλλά όχι όπως την εννοεί ο κ. Παπαδήμος. Οι ευρωπαίοι ηγέτες διακηρύσσουν ότι έλυσαν την κρίση. Όχι μόνο δεν έκαναν αυτό αλλά απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνει ακόμη πιο απειλητική» λέει στον realfm 97.8 ο Γιάννης Βαρουφάκης για την απόφαση του Eurogroup.
«Ο χρόνος δεν μας δίνει ευκαιρία να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα, λειτουργεί καταστροφικά για την ελληνική οικονομία και δυναμιτίζει την κρίση στην Ευρώπη» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζοντας και πάλι την άποψη ότι αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί»...

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχουν «βαθμοί ελευθερίας» ώστε μία ελληνική κυβέρνηση να πράξει κάτι προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα. Και επανέλαβε ότι εάν δεν είχε υπογραφεί αυτή η συμφωνία θα σταματούσε αυτή η συνεχής άρνηση της πραγματικότητας, ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει χρεοκοπήσει, θα ενεργοποιούνταν τα cds, θα υπήρχε στάση πληρωμών και μία μείωση των δαπανών στο δημόσιο, η οποία θα’ταν υποχρεωτική για να μπορέσει το δημόσιο να ζήσει από τους φόρους του χωρίς περαιτέρω δανεισμό και θα ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που γίνεται σήμερα για να πάρουμε το δάνειο, που δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε.

Με αυτή την στάση πληρωμών η Ευρώπη θα ερχόταν αντιμέτωπη με την πραγματική κρίση. Σήμερα η Ευρώπη σκοτώνει ό,τι έχει μείνει από τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας για να εξαγοράσει χρόνο ώστε αυτού του είδους η θανάτωση να μην μεταφερθεί σε Ισπανία, Ιταλία και υπόλοιπη ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.».

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.