Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα αγωνιστικότητας και επαγρύπνησης του λαού, μετά την πρώτη νίκη του, απευθύνει η Αλέκα Παπαρήγα στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

 
…Τώρα ο λαός ,ύστερα από την πρώτη ήττα του πολιτικού συστήματος και την πρώτη νίκη του, ιδιαίτερα η εργατική τάξη, πρέπει να κάνει ένα διακριτό βήμα προς τα εμπρός, ένα άλμα για να πούμε καλύτερα παίρνοντας υπόψη τα παρακάτω:
1. Να αντιμετωπίσει το επερχόμενο νέο κύμα άγριας χρεωκοπίας, ανεξέλεγκτης για το λαό για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στο πολιτικό και το κοινωνικό πεδίο. Ο λαός δεν πρέπει να ορθώνει το ανάστημά του μόνο εναντίον των μέτρων που τον οδηγούν στην απόλυτη και σχετική φτώχεια και εξαθλίωση, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του για να γίνουν λαϊκή περιουσία οι αναπτυξιακές πηγές, τα παραγωγικά μέσα και οι δυνατότητες της χώρας. Τι να φοβηθεί από την στιγμή που τον έχουν χρεοκοπήσει και του επιβάλλουν και νέο κύμα μέτρων εξαθλίωσης; Ήδη έχει χάσει πολλά. Αν θέλει να απαλλαγεί από την Τρόικα πρέπει να παλέψει υπέρ της αποδέσμευσης. Δεν είναι δυνατόν να παλεύει αμυντικά ή να διεκδικεί ψίχουλα , αλλά να παλέψει για την κοινωνική λαϊκή ευημερία, τέτοια που του πρέπει και του αξίζει τις πρώτες 10ετίες του 21 ου αιώνα.
2. Να μην υποκύψει στις σειρήνες της μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος με υλικό από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ. το ΛΑΟΣ, και τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου σε διάφορα μίγματα συνεργασίας μεταξύ τους. Να συνεχίσει το ξήλωμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να μη δώσει στήριξη στην εμφάνιση νέων αστικών κομμάτων. Να μην αφήσει ούτε μια τρύπα περιθώριο στο μεταμφιεσμένο πολιτικό σύστημα είτε ως κεντροδεξιό, είτε ως κεντροαριστερό. Να περάσει στην αντεπίθεση.
3. Με ετοιμότητα και θάρρος να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην κρατική βία και καταστολή που θα ενταθεί, στο νέο κύμα του λυσσασμένου αντικομμουνισμού που έχει μεν στόχο το ΚΚΕ αλλά τα βόλια του θα χτυπήσουν το λαό και τις δημοκρατικές του ελευθερίες. Τα χθεσινά απαράδεκτα επεισόδια είναι μέρος της κρατικής προβοκάτσιας για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, να συκοφαντηθεί ο αγώνας της ρήξης και της ανατροπής με την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, των ακροδεξιών συμμοριών, των χούλιγκαν. Ήδη εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους, περνάνε στην ανεργία καθώς οι επιχειρηματίες αναγγέλλουν ότι ίσως δεν ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους. Το εργατικό λαϊκό κίνημα ένα συμφέρον έχει: Να πάρει στα χέρια του τον πλούτο της χώρας που τον κατέχουν και τον καρπώνονται τα μονοπώλια. Το όχι στην εξουσία των μονοπωλίων, ναι στην εργατική λαϊκή εξουσία, να γίνει ναι στην κοινωνικοποίηση, την αποδέσμευση και την μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η πραγματική επιλογή που δυναμώνει και κάνει αποτελεσματικό, νικηφόρο το κίνημα, ακυρώνει κάθε προσπάθεια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος, κάθε μορφή προβοκάτσιας, δηλητηριώδους αντικομμουνισμού που έχει στόχο όχι μόνο το ΚΚΕ, αλλά ολόκληρο τον αγωνιζόμενο λαό.
4. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να κάνει πιο ισχυρή και μαζική τη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών, της φτωχής αγροτιάς, να δώσει μεγαλύτερη σημασία στην κοινή δράση με αγωνιστικές νεολαιίστικες και γυναικείες οργανώσεις. Είναι η συμμαχία που έχει ανάγκη ο λαός. Αυτό είναι το καινούργιο που γεννιέται, αυτή είναι η προϋπόθεση για να νικηθεί το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα του, για να διεκδικήσει σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.
Αφετηρία συμμετοχής στην οργάνωση της πάλης είναι οι τόποι δουλειάς, τα εργοστάσια και τα γραφεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είναι οι εργατικές οι λαϊκές γειτονιές, η φτωχή ύπαιθρος. Εργατικές συνελεύσεις, και σωματεία, εργατικές, λαϊκές επιτροπές είναι η βάση του κινήματος πανελλαδικά οργανωμένο με ενιαία κατεύθυνση κατά της εξουσίας των μονοπωλίων, προς όφελος της εργατικής λαϊκής εξουσίας.
Το ΚΚΕ είναι ακόμα πιο έτοιμο και ώριμο σήμερα να δώσει δύναμη και αποτελεσματικότητα στον αγώνα. Τα μέλη του, τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι και ο οπαδοί, οι συνεργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αναλάβουν ακόμα περισσότερες ευθύνες.
Η θέση του εργάτη, του υπάλληλου, του άνεργου, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου, του φτωχού αγρότη είναι πλάι στο ΚΚΕ. Πουθενά αλλού!
ΑΘΗΝΑ 13/2/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.