Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτα οι τοκογλύφοι!

 

Αντιγράφουμε την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του Eurogroup: "Τέλος, το Eurogroup καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας να εισαγάγει μέσα στους επόμενους δύο μήνες το νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους. Η πρόβλεψη αυτή θα κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα όσο το δυνατόν συντομότερα".

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε να προχωρήσει σε εσωτερική νομική δέσμευση και στη συνέχεια σε συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου τα συμφέροντα των πιστωτών να προηγούνται των αναγκών επιβίωσης του ελληνικού λαού. Την υποχρέωση αυτή ανέλαβαν οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Και καλά ο πρωθυπουργός, συμπεριφέρεται με το επαγγελματικό κεκτημένο του τραπεζίτη. Ο κ. Βενιζέλος, όμως, ο οποίος είναι συνταγματολόγος και υπήρξε γενικός εισηγητής της πλειοψηφίας στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, τι είδους διαπραγμάτευση έκανε ώστε να αποδεχθεί τον έσχατο πολιτικό εξευτελισμό της χώρας και μαζί ακόμη και τον δικό του επιστημονικό εξευτελισμό;

Εφεξής η αποπληρωμή του χρέους συνιστά προτεραιότητα σε σχέση με την ικανοποίηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη για το αξιοβίωτο, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία των συνόρων και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Πάνω απ' όλα τα τοκοχρεωλύσια! Πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των τοκογλύφων! Ή, για να παραφράσουμε το αλήστου μνήμης σύνθημα του ΓΑΠ, πρώτα οι τοκογλύφοι!

Η συνταγματοποίηση της προτεραιότητας των τοκοχρεωλυσίων στην ουσία αποτελεί προοίμιο της συνταγματοποίησης του νεοφιλελευθερισμού, που προωθούν οι κυρίαρχοι ευρωπαϊκοί κύκλοι, παρ' ότι αυτή η επιδίωξη απορρίφθηκε με την καταψήφιση του περιβόητου Ευρωσυντάγματος. Η προτεραιότητα των τοκογλύφων δεν έχει μόνο κοινωνικές επιπτώσεις. Έχει και πολιτικές. Συνιστά βαριά προσβολή στο δημοκρατικό πολίτευμα και μετατρέπει τους εκβιασμούς των ισχυρών της Ε.Ε. σε μέρος της συνταγματικής τάξης, καταργεί το δικαίωμα επιλογής μέσω των εκλογών διαφορετικών πολιτικών και υποχρεώνει οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί να λειτουργήσει με βάση τα συμφέροντα των πιστωτών.

Σε άλλες εποχές η τελευταία παράγραφος του Συντάγματος (το ιστορικό άρθρο 114 στο Σύνταγμα του 1952 και το άρθρο 120 στο ισχύον) αποτελούσε ύμνο στον πατριωτισμό των Ελλήνων, στον οποίο επαφίεται η τήρηση του Συντάγματος, "δικαιουμένων και υποχρεωμένων να αντισταθούν στην προσβολή του". Τώρα η ακροτελεύτιος παράγραφος του "Συντάγματος" του Eurogroup περιγράφει την απαίτηση παραβίασης του ελληνικού Συντάγματος!

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.