Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Όποιος σπέρνει φτώχεια, θερίζει την οργή"

 

Στην ανακοίνωσή του ο Πιέρ Λοράν, εθνικός γραμματέας του ΚΚΓ και πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τονίζει μεταξύ άλλων:

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ απαίτησαν από την ελληνική -μη εκλεγμένη και μη νομιμοποιημένη- κυβέρνηση ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας για να ξεμπλοκαριστεί η βοήθεια από την Ε.Ε. Αυτή η βοήθεια δεν προορίζεται όμως για την κοινωνική ανάπτυξη που έχει ζωτική ανάγκη η Ελλάδα, αλλά για την εγγύηση της αποπληρωμής των χρεών του ελληνικού κράτους στις τράπεζες. Εκείνοι που στη Γαλλία, με επικεφαλής τον Νικολά Σαρκοζί, άσκησαν πίεση προκειμένου αυτά τα ανάξια μέτρα να υιοθετηθούν -και που εξάλλου επιβάλλουν τα ίδια στους Γάλλους- μας προκαλούν ντροπή. Δεν αντιπροσωπεύουν τον γαλλικό λαό, που είναι αλληλέγγυος με τον ελληνικό.

Πρόκειται για το 8ο σχέδιο λιτότητας που, όπως και τα 7 πρώτα, υποτίθεται ότι θα λύσει μια κι έξω το πρόβλημα της κρίσης του ελληνικού χρέους. Τα επτά άλλα σχέδια συνίσταντο στη μείωση κατά 50% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, στο κλείσιμο των σχολείων και στο αδιέξοδο των νοσοκομείων, προκειμένου στο τέλος να καταλήξουν στην έκρηξη της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας και της φτώχειας.

Σήμερα ενώ η οικονομική ύφεση έχει πλέον εγκατασταθεί για τα καλά, η τρόικα θέτει την Ελλάδα υπό επιτροπεία προκειμένου να πραγματοποιηθούν νέες επιθέσεις στις συντάξεις, να καταργηθεί ο ελάχιστος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, να καταργηθούν κι άλλες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο... Με λίγα λόγια, οι ίδιες συνταγές, η ίδια μέθοδος και οι ίδιοι που κερδίζουν.

Πώς να μην κατανοήσει κανείς τη λαϊκή έκρηξη που εκφράζεται σήμερα στην Αθήνα και σε πολλές ελληνικές πόλεις; Είναι αυτό που λέμε ότι 'όποιος σπέρνει φτώχεια θερίζει την οργή'. Το ΚΚΓ υποστηρίζει τους Έλληνες πολίτες στον αγώνα τους και τους αριστερούς βουλευτές που εξέφρασαν τη φωνή του λαού στη Βουλή ψηφίζοντας κατά αυτού του επικίνδυνου κειμένου για την Ελλάδα όπως και για όλη την Ευρώπη".

Μελανσόν: Έλληνες, μην σκύβετε το κεφάλι

Ο υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης Ζαν Λικ Μελανσόν στο μήνυμά του παρατηρεί μεταξύ άλλων:

"199 βουλευτές επί συνόλου 300 πήραν λοιπόν την απόφαση να επικυρώσουν μια σειρά μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ του συνασπισμού υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο, που κυβερνά την Ελλάδα ενάντια στη βούληση του λαού, και της τρόικας. (...)

Όλοι οι σύντροφοί μας της ελληνικής αριστεράς ψήφισαν κατά αυτού του Μνημονίου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές και κατήγγειλαν το σχέδιο της τρόικας. Ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε ότι 'ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει και μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή επιταγή δεν μπορούν να διαπραγματεύονται στο όνομα της χώρας'. Αυτή η αριστερά, που σήμερα κινείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, γύρω στο 25%, δεν εισακούστηκε. (...)

Το Αριστερό Μέτωπο υποστηρίζει τον ελληνικό λαό στον αγώνα του και καταγγέλλει όλους όσοι στηρίζουν την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην αυτής της χείριστης για τον λαό πολιτικής. Στη Λατινική Αμερική οι λαοί και τα κράτη κατάφεραν να ξεφύγουν σπάζοντας τον φαύλο κύκλο των υπό όρους δανείων του ΔΝΤ και των απαιτήσεων των τραπεζών.

Στην Ευρώπη λύση υπάρχει. Η ΕΚΤ να δανείσει απευθείας στην Ελλάδα. Η Ευρώπη να πει 'όχι' στις υπερβολικές απαιτήσεις των τραπεζών. Η εμπειρία δείχνει ότι, όταν υπάρχει άρνηση πληρωμής των υπερβολικών τόκων τους, οι τράπεζες τους μειώνουν.

Έλληνες φίλοι, μην σκύβετε το κεφάλι και κάντε την τρόικα να οπισθοχωρήσει. Θα σώσετε και τους άλλους λαούς της Ευρώπης από τη μοίρα που τους περιμένει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που η δεξιά και οι σοσιαλδημοκράτες θα εγκρίνουν με την ψήφο τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.