Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ»! ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΖΑΝΗ

Καταλάβατε τις Αγορές! Πρέπει να είναι το νέο σύνθημα, κατ΄ αντιστοιχία με αυτό που είδαμε στις ΗΠΑ «καταλάβατε την Γουόλ Στριτ». Ποιες είναι αυτές οι περιβόητες διεθνείς Αγορές; Ποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα και με ποιο τρόπο συγκέντρωσαν τόσο πλούτο, που μπορούν να δανείζουν όλα τα κράτη του κόσμου;

Ο πλούτος που συγκέντρωσαν οι Αγορές (Τράπεζες) με την ακραία τους μονεταριστική αδηφαγία είναι πολλαπλάσιος από το συνολικό παγκόσμιο ΑΕΠ. Τα κράτη όμως αποτελούνται από λαούς που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι φτωχοί. Παράγουν πλούτο, με μεροκάματα πραγματικής οικονομίας, ο οποίος με δόλιο τρόπο μεταφέρεται στις Αγορές φουσκωμένος και πλασματικός , για να επιστρέψει ως δάνειο (τοκογλυφικό) ξανά στους λαούς μέσω των Κρατών, που φέρνει θηλιά στο λαιμό τους.

Πότε επιτέλους οι λαοί θα αντιδράσουν οργανωμένα;

Μήπως δεν γνωρίζουν την δύναμή τους; Πρώτη κίνηση είναι να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους, να μην ξαναδανειστούν και να μην πληρώσουν τα δήθεν οφειλόμενα. Αν οι κυβερνήσεις δεν το δεχθούν, όπως συμβαίνει στη χώρα μας , διότι είναι στην υπηρεσία των Αγορών, τότε να αλλάξουν τις κυβερνήσεις.

Οι λαοί μπορούν να ζήσουν μόνοι τους χωρίς τέτοια δανεικά. Ο εθνικός πλούτος κάθε κράτους μπορεί να φέρει ανάπτυξη και ευημερία.

Το κίνημα «είμαστε όλοι ΄Ελληνες» να μετατραπεί στο «είμαστε όλοι άνθρωποι του κόσμου και όχι αριθμοί». Η αλληλεγγύη των λαών είναι πιο δυνατή από τις Αγορές. Σήμερα αγωνίζονται όλοι μαζί για τους ΄Ελληνες και την Ελλάδα , αύριο όλοι για τους λαούς του κόσμου. Πρέπει να απαντήσουμε στις Αγορές ότι υπάρχουν και οι πανανθρώπινες και πολιτισμικές αξίες , οι οποίες είναι πιο ισχυρές και πάνω από τα κέρδη τους. Οι Αγορές δεν είναι πανίσχυρες και παντοδύναμες . Είναι ευάλωτες και ανίσχυρες μπροστά στην μαζική λαϊκή λάβα. Η μαζική λαϊκή οργή είναι ακαταμάχητη και ανίκητη. Μόνο αυτή φοβούνται και τρέμουν οι Αγορές και τα κυβερνητικά υποχείρια!

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ποτέ οι Αγορές και οι ισχυροί του πλούτου και επικυρίαρχοι δεν νίκησαν λαούς οργισμένους και οργανωμένους. Σήμερα ο λαός μας βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και όλοι μαζί σε γενική σύρραξη εναντίον των Αγορών. Θα αφήσουμε τον εχθρό να μας νικήσει;

Τώρα είναι η ώρα της τελικής αντεπίθεσης των λαών. Λαοί ενωμένοι, ποτέ νικημένοι! Πρέπει να προλάβουμε πριν οι Αγορές προλάβουν και εναποθέσουν πάνω στα παιδιά μας την ταφόπλακα. Να ενταφιάσουμε εμείς τις Αγορές πριν ενταφιάσουν αυτές το μέλλον των παιδιών μας. Αν νικήσουν οι Αγορές, τότε θα έλθει η καταστροφή του πλανήτη και των λαών.

Μην περιμένουν κάποιοι να φθάσει η φωτιά δίπλα τους, για να τρέξουν σε βοήθεια. Εδώ και τώρα χρειάζεται αλληλεγγύη μεταξύ μας , για να σωθούμε και να σώσουμε και αυτούς που ακόμη δεν δέχθηκαν πυρά και πιστεύουν ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο ή ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε κουρνιαχτό και να τις πνίξουμε. Ο κουρνιαχτός ενοχλεί τις Αγορές και ταυτόχρονα ξυπνάει άλλους, που «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» και που νομίζουν ότι κάποιοι άλλοι θα σβήσουν τη φωτιά, κάπου αλλού μακριά και δεν θα φθάσει σ΄αυτούς.

΄Εχουμε τα όπλα για την αφύπνιση. Είναι το διαδίκτυο που προσφέρει άμεση πληροφόρηση για γενική κινητοποίηση. Οι επικυρίαρχοι δημιούργησαν και ενισχύουν την παγκοσμιοποίηση των Αγορών, των τραπεζιτών , των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε την παγκοσμιοποίηση των Λαών της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης της αντεπίθεσης και της Ανατροπής αυτών, για να γίνουν οι λαοί κυρίαρχοι!

΄Ηρθε η ώρα που θα στρέψουμε τον αέρα και τη φωτιά προς τις Αγορές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν.

Οι δυνάμεις της Αριστεράς ανά τον κόσμο, πρέπει να συνεργασθούν και να πρωτοστατήσουν για την ενίσχυση του κινήματος , που θα δώσει την τελική μάχη για την νίκη. Οι δυνάμεις της Αριστεράς ιδιαίτερα έχουν καθήκον να συμφιλιωθούν κατ΄αρχήν μεταξύ τους για να απεγκλωβίσουν το λαό που είχε παραπλανηθεί από τις αστικές-καπιταλιστικές δυνάμεις και να προετοιμάσουν το λαό για την τελική αντεπίθεση. ΄Ετσι μπορούν να επιστρέψουν στον πλανήτη οι Πανανθρώπινες αξίες και οι μαγικές λέξεις Αρετή , Ελευθερία, Δημοκρατία του Σωκράτη , του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

*Ο Νίκος Μπουζάνης (Φοροτεχνικός) είναι Γραμματέας του Π.Σ. ΔΗΚΚΙ-Σοσιαλιστική Αριστερά, Μέλος της Εκτελ. Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.