Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

«Αντίπαλο δέος» η λαϊκή συμμαχία

«Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς». Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η ωμή και απροκάλυπτη εμπλοκή του προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ιδεολογική τρομοκρατία του λαού που έχουν εξαπολύσει από κοινού κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), προκειμένου να σκύψει το κεφάλι και να περάσουν τα μέτρα που υπηρετούν τη στρατηγική των μονοπωλίων. Κανέναν δεν ξενίζει επίσης ότι οι μηχανισμοί της τρόικας θα στέρξουν προεκλογικά να στηρίξουν, όπως μπορούν, τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), γιατί είναι τα «δικά τους» κόμματα, που επιπλέον έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων που τσακίζουν τη ζωή του λαού. Παντελώς αναμενόμενο, λοιπόν, ότι σφίγγουν με μεγαλύτερη δύναμη το πιστόλι της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στον κρόταφο του λαού, θέτοντας μάλιστα, ταυτόχρονα, το εκβιαστικό δίλημμα «κυβερνητικός συνασπισμός ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ». Την ίδια στιγμή, βέβαια, πλουτοκρατία και τρόικα έχουν έτοιμες εφεδρείες και κόμματα - αναχώματα, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να την εκτονώσουν σε ανώδυνες, για την κυριαρχία του συστήματος και τη δικτατορία των μονοπωλίων, κατευθύνσεις. Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση Γιούνκερ αναδεικνύει περίτρανα την επείγουσα ανάγκη της δημιουργίας της λαϊκής συμμαχίας ως αντίπαλου δέους απέναντι στο συνασπισμό εξουσίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της. Το σάρωμα των κομμάτων του κεφαλαίου, με ταυτόχρονη αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ προβάλλει ως μονόδρομος για το λαό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.