Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ :Καταστροφική για τον ανθρώπινο πολιτισμό η εξουσία του κεφαλαίου.

 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας:


«Μετά την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, η ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έρχεται να επιβεβαιώσει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ανέκαθεν και πολύ περισσότερο σήμερα - στο όνομα της κρίσης - δεν παίρνουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ενώ αποψιλώνουν τις υπηρεσίες φύλαξής τους από το κατάλληλα εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να εξοικονομήσουν πόρους για τη σωτηρία του κεφαλαίου.

Η μη φύλαξη και προστασία των αρχαίων μνημείων, η εμπορευματοποίηση, η υποβάθμισή τους είναι φυσικές συνέπειες της ίδιας πολιτικής που παραδίδει τους εργαζόμενους βορά στην άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Και αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη και καταστροφική για το σύνολο του ανθρώπινου πολιτισμού είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις που την αντιπροσωπεύουν. Οσο πιο γρήγορα ο λαός ξεμπερδέψει με αυτήν, τόσο περισσότερα από τα αγαθά που δημιούργησε και δημιουργεί θα μπορέσουν να περισωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.