Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Στο δρόμο...και οι Γάλλοι

Με συνθήματα όπως "φτάνει πια", "όχι άλλη λιτότητα", "λαοί εκμεταλλευμένοι - λαοί εξεγερμένοι", τα γαλλικά συνδικάτα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της σημερινής "Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Λιτότητας" που οργανώνει από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.

Με τα σημερινά συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη νέα ευρωπαϊκή Συνθήκη με την οποία "επιχειρείται η θεσμοθέτηση της λιτότητας"....
Παρά τις σχετικές διαφορές που έχουν προκύψει ανάμεσα στα γαλλικά συνδικάτα λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, προβλέπονται γύρω στα 160 συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
Σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, όπως η Μασσαλία, η Νάντη, η Λιόν, η Τουλούζη κ.ά., οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί ενώ στο Παρίσι, που το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία της Βαστίλης, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.