Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

 

Μια κυβέρνηση με θηριώδη κοινοβουλευτική πλειοψηφία διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, πριν καλά-καλά ολοκληρώσει τον "ειδικό σκοπό" για τον οποίο συγκροτήθηκε. Το ΛΑΟΣ αποχώρησε για να ανακόψει τη δημοσκοπική υποχώρησή του. Η αποσύνθεση όμως αφορά κυρίως τον κορμό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ, όπου, παρά την επιχειρούμενη αρχηγική μεταμόρφωση, η όλη ηγεσία καταβυθίζεται στην κοινωνική ανυποληψία. Η Ν.Δ. συνυπέγραψε το νέο, σκληρότερο Μνημόνιο, που είναι η μήτρα της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, διαδεχόμενη έτσι το ΠΑΣΟΚ στη διακεκαυμένη ζώνη.

Με καταρρέουσα την πολιτική εξουσία, οι κυρίαρχοι ευρωπαϊκοί κύκλοι επιχειρούν να εκβιάσουν την άμεση ψήφιση της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου εξαθλίωσης των Ελλήνων και ταπείνωσης της χώρας. Με τις πλάτες του Βερολίνου και των Βρυξελλών στήνονται σενάρια παράτασης της πρωθυπουργίας Παπαδήμου, με το σχήμα "κυβέρνησης τεχνοκρατών". Πρόκειται για νέα μεθόδευση ώστε να παρακαμφθεί η λαϊκή βούληση και οι εκλογές. Για ανοιχτή ομολογία ότι, αν μπορούσαν, δεν θα έκαναν ποτέ εκλογές!

Το σκηνικό του μνημονιακού ολοκληρωτισμού ενεργοποιεί τη λαϊκή αξίωση οι βουλευτές να μην προκαταλάβουν με την ψήφο τους τη γνώμη του λαού. Μια κυβέρνηση και μια Βουλή που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πετύχουν έναν κοινωνικά αποδεκτό συμβιβασμό, οφείλουν να δώσουν στον λαό τη δυνατότητα να παρέμβει και να διαπραγματευθεί. Το αίτημα για εκλογές τώρα αποκτά πλειοψηφική δυναμική στην κοινωνία, που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Απηχεί την αποφασιστικότητα της κοινωνίας να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και να αποτρέψει την κοινωνική καταστροφή, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης, με το ένα εκατομμύριο ανέργους, με φτωχό τον έναν στους τρεις Έλληνες, με τους αστέγους, τους ανασφάλιστους και τους υποσιτιζόμενους μαθητές.

Οι κινητοποιήσεις έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μια πολιτική που διαλύει τη χώρα. Είναι ώρα ατομικής πολιτικής ευθύνης. Δεν διαθέτουν το άλλοθι ότι αιφνιδιάστηκαν, όπως δικαιολογήθηκαν για το πρώτο Μνημόνιο. Το έγκλημα έχει προαναγγελθεί.

Αυτή τη φορά ο λαϊκός παράγων μπορεί να τους σταματήσει, μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Αυτό το γνωρίζει κι ο αντίπαλος. Μόνο που τώρα είναι γυμνός.

Η ενωτική δράση των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, με καρδιά την αριστερά και τα κινήματα, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και κοινωνικής - οικονομικής ανασυγκρότησης.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.