Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Μ. Γλέζος: "Οι Ευρωπαίοι είναι αχάριστοι"

 

  «Οι Ευρωπαίοι είναι αχάριστοι» τόνισε στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" ο Μανώλης Γλέζος υπογραμμίζοντας πως "η θέση τη Ελλάδος είναι στην Ευρώπη".
  Σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί τη συμπεριφορά της Γερμανίας προς
  την Ελλάδα το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και σύμβολο της Αντίστασης σημείωσε πως «είναι σαν να θέλουν να πάρουν εκδίκηση", για να προσθέσει: "Ερωτώ την κ. Μέρκελ: Γιατί αυτό το μίσος;".
  Αναφερόμενος στη γενικότερη στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα ο Μ. Γλέζος τη χαρακτήρισε «αχάριστη», ενώ στο ερώτημα αν θέλει μια Ελλάδα μέσα ή έξω από την Ε.Ε. ο κ. Γλέζος τόνισε: «Και βέβαια μέσα. Όσοι λένε το αντίθετο λένε ανοησίες». Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Τουρκία και έκανε γνωστό πως είχε αλληλογραφία με τον βραβευμένο αριστερό ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και μάλιστα ότι κρατά ακόμα τις επιστολές εκείνες. Στην ερώτηση τι αισθάνθηκε όταν κατέβαζε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη, απάντησε πως αυτά τα πράγματα δεν τα συζητά. «Έκανα απλώς το καθήκον μου» περιορίστηκε να πει.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
  Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.