Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι ο βουλευτής Γιώργος Μαυρίκος που πέταξε το Μνημόνιο

 

 

Η κίνησή του τον έκανε διάσημο σε όλη την Ελλάδα. Ποιος είναι όμως ο βουλευτής του ΚΚΕ που εκσφενδόνισε το νέο Μνημόνιο κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου;

Ο Γιώργος Μαυρίκος του Εμμανουήλ, γεννήθηκε το 1950 στη Σκύρο. Ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία 15 ετών και τελείωσε το Λύκειο στους Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα. Στη συνέχεια φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Λογιστών και στην Τεχνική Σχολή ‘ΟΜΗΡΟΣ’ της Νέας Ιωνίας.

Εργάσθηκε στα εργοστάσια Κλωστήρια Αττικής, Χούδσον, Πεταλούδα, Ανοξάλ κ.λπ. ενώ απασχολήθηκε συνολικά 16 χρόνια στον κλάδο του εμπορίου ως υπάλληλος. Για την συνδικαλιστική και πολιτική του δράση απολύθηκε πολλές φορές, ενώ συμμετείχε και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

'Εχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Οργανωτικός Γραμματέας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Απο το 1991 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ενώ είναι επικεφαλής του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) από τον Απρίλιο του 1999 μέχρι και σήμερα.

Από το Δεκέμβριο του 2005 είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που αριθμεί 63 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.

Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 4ης Οκτωβρίου 2009 εξελέγη βουλευτής στην Β' Αθηνών.

Πηγή:

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος16/2/12, 1:06 μ.μ.

  Μπράβο,και πάλι μπράβο Μαυρίκο,έπρεπε να είχαμε
  μερικά παλληκάρια σαν εσένα στη βουλή και όχι
  πουλημένους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/2/12, 4:06 μ.μ.

  ΑΡΕ ΜΑΓΚΑ..ΚΟΥΚΟΥΕ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ???ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????????????????ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ????????????????????ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ...ΝΑ ΓΙΑΤΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος17/2/12, 4:08 μ.μ.

  ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ(Στη συνέχεια φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Λογιστών και στην Τεχνική Σχολή ‘ΟΜΗΡΟΣ’ της Νέας Ιωνίας.)ΜΗΝ ΧΕΣΩ....ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.