Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ*

«Γιορτάζει» το ΝΑΤΟ τα 60 χρόνια του, μέσα σε αυτά τα χρονικό διάστημα, μακρύς ο κατάλογος της εγκληματικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ σε βάρος λαών και χωρών. Μόνο τα τελευταία χρονιά ανάμεσα στα «κατορθώματα» του, η στρατιωτική του επιθετική δράστη στα Βαλκάνια, Κύπρο, Αραβικός κόσμος, Ιράκ, Αφγανιστάν ανάμεσα σε ένα μακρύ κατάλογο.

Μετά το νέο του δόγμα που ουσιαστικά μετατρέπει το ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο χωροφύλακα των πολλαπλών ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, η Ελλάδα του μνημονίου κάθε άλλο έχει ανάγκη να γιορτάσει τέτοια «γενέθλια».

Η πολιτική ηγεσία της χωράς αντί να δηλώσει ρητώς και ευθαρσώς, ως ένα πρώτο βήμα, για αν εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατ. ευρώ, την άμεση απόσυρση του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος από το Αφγανιστάν, προτιμά να "χτυπά" καθημερινά τον πραγματικό «εχθρό», εργαζόμενους και συνταξιούχους με αλλεπάλληλα δολοφονικά μνημόνια.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά θεωρεί τον Ν.Γ. του ΝΑΤΟ "persona non grata", αφού οι απαιτήσεις των «συμμάχων» δεν θα έχουν τέλος, εν όψει της Συνόδου κορυφής του οργανισμού την άνοιξη του 2012 στο Σικάγο των ΗΠΑ. Η τελευταία επιδίωξη των νατοϊκών γερακιών να εξαπολύσουν ένα νέο πόλεμο στο Περσικό κόλπο, εναντίον του Ιράν, πρέπει να βρει τη χωρά μας κατηγορηματικά αντίθετη. Ο άξονας ΗΠΑ, Ισραήλ, ΝΑΤΟ, που σφίγγει επικίνδυνα γύρω μας πρέπει να αποκρουστεί από ένα μαζικό κίνημα ειρήνης και αλληλέγγυης.

Μόνη λύση μια Ελλάδα, ανεξάρτητη και κυρίαρχη, έξω από στρατιωτικούς επιθετικούς μιλιταριστικούς οργανισμούς και Νατοϊκές τυχοδιωκτικές περιπέτειες χωρίς τοκογλύφους δανειστές και «προστάτες».

* O Κώστας Ήσυχος είναι μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα σχετικά με την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα Κο. Ρασμούσεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.