Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

«Καλπάζει» και πάλι ο πληθωρισμός στην Κίνα

Με ρυθμό 4,5%, σε ετήσια βάση, «έτρεξε» τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες για αγορές τροφίμων και δώρων στη διάρκεια των διακοπών για το νέο Σεληνιακό Ετος. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,5% από τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα από το 4,1% του Δεκεμβρίου, τερματίζοντας έτσι τις περιορισμένες πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές κατά τους τελευταίους πέντε μήνες και οι οποίες προκλήθηκαν από τους περιορισμούς που έθεσε η κινέζικη κυβέρνηση στον δανεισμό και στις αγορές ακινήτων.

Ο πληθωρισμός είχε ανέλθει σε υψηλό τριετίας, στο 6,5%, τον περασμένο Ιούλιο. Εκτοτε έχει υποχωρήσει σημαντικά, παρά την άνοδο που σημείωσε τον Ιανουάριο, και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η καθοδική τάση του πληθωρισμού ενδεχομένως θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο, καθώς η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να επιβραδύνεται.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η άνοδος του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις τιμών που καταγράφηκαν στον κλάδο των τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.