Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνη» η κατάργηση του αυτόφωρου στους ένστολους εν ώρα υπηρεσίας

 

Την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για ένστολους σε ώρα υπηρεσίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «επίσημη εισαγωγή καθεστώτος ατιμωρησίας την ώρα που οργιάζει η αστυνομική βία». Πρόκειται για το άρθρο 20 του νομοσχεδίου για την εισαγωγή ένοπλων φρουρών σε εμπορικά πλοία.

Το άρθρο προβλέπει πως εξαιρούνται από την αυτόφωρη διαδικασία, τα αδικήματα που διώκονται κατ' έγκληση και φέρεται ότι διαπράχθηκαν από αστυνομικό, λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «προκλητική κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα για τα οποία μηνύονται από πολίτες οι ένστολοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες και αφορούν πράξεις που τελέσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας τους, καθώς με αυτήν την ρύθμιση εισάγεται επισήμως καθεστώς ατιμωρησίας για αστυνομικά όργανα τη στιγμή που οργιάζει η αστυνομική βία και αυθαιρεσία κατά των πολιτών και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων».
«Αντί η πολιτεία να διευκολύνει περαιτέρω τις διαδικασίες με τις οποίες τα αστυνομικά όργανα να λογοδοτούν για πράξεις τους ενάντια σε πολίτες και να αποθαρρύνονται από την τέλεσή τους, ουσιαστικά πλέον τα θωρακίζει και τα θέτει στο απυρόβλητο, και μάλιστα κατά προκλητική παράβαση ακόμη και της θεμελιώδους αρχής της ισότητας ενώπιον του νόμου» συνεχίζει η επιτροπή.
«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του μνημονίου προβλέπει την όξυνση των κοινωνικών αγώνων και επιθυμεί με προληπτικό τρόπο να προστατεύσει νομικά τα εκτελεστικά της όργανα που αυθαιρετούν» συμπληρώνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη που πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαϊκό κίνημα άμεσα και οργανωμένα».

3 σχόλια:

 1. Έχει το σύστημα ... πολλά όπλα ... και τα βγάζει από τη φαρέτρα ...

  Αφού πριν τα είχε "αποθηκεύσει" ΚΑΙ με τις ευλογίες του χώρου των οπορτουνιστών !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος24/2/12, 2:57 μ.μ.

  Ποιος είπε στους υπεύθυνους του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει ατιμωρησία.Το άρθρο αυτό μιλά μόνο για αυτόφωρη διαδικασία εν ώρα υπήρεσίας για κατ'έγλκηση διωνόμενα αδικήματα.Ας διαβάσουν ποικικό κώδικα και μετά να κάνουν σχόλια για ατιμωρησία,καθόσον η διαδικασία της έγκλησης δεν αναστέλεται.Επίσης στον ποινικό κώδικα που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει στην Βουλή αναφέρονται και άλλα αδικήματα τα οποία και οι ίδιοι παραβιάζουν , όμως για αντιπολιτευτικους και άλλους λόγουςφωνάζουν για τους άλλους και όχι για τον εαυτό τους.Π.χ. Το αρθ.381 Π.Κ( φθορά ξένης ιδιοκτησίας), που παραβιάζεται κατά κόρον στις τελευταίες συγκεντρώσεις ,όμως οι Κοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν αυτούς που προβαίνουν σ'αυτές τις πράξεις , ειδικότερα όταν συλλαμβάνονται.Να πάρουν την πρωτοβουλία κάποτε τα κόμματα της αριστεράς , για την κατάθεση νόμου σχετικά με την ατιμωρησία των βουλευτών δηλαδή για την κατάργηση του νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών και την κατάρηση της βουλευτικής ασυλίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/2/12, 3:17 μ.μ.

  Ας σταματήσει αυτός ο πόλεμος ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, μην γυρίζτε τις πλάτες στον λαό, σύντροφοι των των δύο αυτών αριστερών δυνάμεων. Άλλος είναι ο εχθρός, ήρθε η ώρα να συμπαραταχθούμε, από τη βάση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.