Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

«Ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης» θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Ούτε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ούτε η σημερινή κυβέρνηση μπορούν να δεσμεύσουν την Ελλάδα, παρά μόνον ο κυρίαρχος λαός, που σύντομα θα κληθεί στις κάλπες για να λάβει τις αποφάσεις του, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας.

Ούτε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ούτε η σημερινή κυβέρνηση μπορούν να δεσμεύσουν την Ελλάδα, παρά μόνον ο κυρίαρχος λαός, που σύντομα θα κληθεί στις κάλπες για να λάβει τις αποφάσεις του, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της Μ.Ε.Ν.Τ. στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παρέδωσε τη χώρα όμηρο στους δανειστές για να οδηγηθεί σε αυτό που οι μιντιοκράτες και οι κυβερνώντες ονομάζουν οργανωμένη χρεοκοπία». Παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι όλοι τους υπόλογοι ενώ υποστήριξε πως ο πρώτος έκανε πολιτική καριέρα με το σοσιαλισμό και ο δεύτερος με τον πατριωτισμό.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές σημείωσε πως αυτή τη φορά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν θα ζητήσει ψήφο καταγγελίας, αλλά ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τις εκλογές θα προκύψει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας ο οποίος θα ξηλώσει τα επώδυνα μέτρα και τις παράνομες συμβάσεις, όπως ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μόνο την περίοδο της δικτατορίας υπήρχε ανάλογο κλίμα συμπαράστασης στο εξωτερικό, όπως τώρα με τις διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Απαντώντας σε όσα περί «εθνικοφροσύνης» του καταλόγισαν με αφορμή δήλωση του στις Σέρρες, ότι οι κυβερνώντες στην Ελλάδα είναι λιγότερο Έλληνες, επειδή ταυτίζονται με αυτά που λένε οι δανειστές μας σημείωσε: «Εάν ο λόγος μας ήταν εθνικοφροσύνης θα μας είχαν βάλει στην κυβέρνηση, διότι τους εθνικόφρονες βάζουν, τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη», σχολίασε και πρόσθεσε: «Μας εγκαλούν διότι εντοπίσαμε τον πυρήνα του προβλήματος. Για μας δεν είναι ίδια η πατρίδα του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα, με την πατρίδα που έχει ο άνεργος και ο εργαζόμενος». Επισήμανε, ακόμα ότι υπάρχει ένα «τρίγωνο της αμαρτίας», που αποτελείται από το πολιτικό σύστημα, τραπεζίτες και ΜΜΕ και αν δεν «σπάσει» δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα».

1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανές, και απο τις χαλκευμένες δημοσκοπήσεις, ότι η περίοδος Αλαβάνου τελείωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας.
    Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί είναι το "καλάμι".
    Συνήθως το πολιτικό σύστημα διακατέχεται από ένα παλιό κουσούρι. "Μετά της απομακρύνσεως εκ της κάλπης ουδέν αναγνωρίζεται"
    Αυτό λοιπόν το κουσούρι ας μην αποδειχθεί Αχίλλειο πτέρνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.