Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχει ατομική λύση. Ξεσηκωμός παντού!

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Κανένας νέος να μη δεχτεί να γίνει δούλος του 21ου αιώνα. Κανείς να μη δεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς και τη θηλιά της ανεργίας στο λαιμό του

Σε ξεσηκωμό ενάντια στο νέο αντεργατικό μακελειό καλεί τους νέους και τις νέες η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, με τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22% και επιπλέον 10% ειδικά για εμάς τους νέους, μας οδηγούν στη μόνιμη εξαθλίωση και τη στυγνή εκμετάλλευση.

Ως εδώ. Κάθε νέος εργάτης και εργάτρια, κάθε άνεργος, όλοι οι νέοι των λαϊκών οικογενειών να πούμε ΟΧΙ στη σύγχρονη σκλαβιά. Ξεσηκωμός παντού. Ενάντια στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας - κυβέρνησης - τρόικας και των δυνάμεών τους μέσα στο κίνημα. Τσακίζουν τον κατώτερο μισθό απ' τα 750 ευρώ στα 585 ευρώ μεικτά, δηλαδή 480 ευρώ στο χέρι και για τους νέους 430. Το επίδομα ανεργίας κατρακυλάει στα 325 ευρώ. Με τις συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας και στη μαθητεία, μιλάμε πραγματικά για ένα ξεροκόμματο.

Δε χωράει πλέον καμία αναμονή, καμία ανοχή. Να ταρακουνήσουμε τώρα όλη την Ελλάδα. Να ανάψουμε παντού τη φωτιά του ανυποχώρητου αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σχολείο, γειτονιά. Κανένας νέος να μη δεχτεί να γίνει δούλος του 21ου αιώνα. Κανείς να μη δεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς και τη θηλιά της ανεργίας στο λαιμό του.

Μας αφορά όλους. Δεν υπάρχει ατομική λύση. Ακόμα και οι νέοι που σήμερα βρίσκονται στους χώρους της εκπαίδευσης θα συναντήσουν καθεστώς εργασιακών Νταχάου. Οι θυσίες των γονιών μας και οι δικές μας θα πάνε στράφι. Αυτή είναι η "σωτηρία" που μας ετοιμάζουν: Η εργατική τάξη, ο λαός να χωθεί ακόμα πιο βαθιά στο λάκκο της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας. Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Δεν υπάρχουν ούτε "αριστεροί" - ούτε "δεξιοί" σωτήρες.

Οσο βαθύς κι αν είναι ο λάκκος,

έχουμε χρέος να σηκωθούμε με τα δικά μας χέρια.

Εχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Μπορούμε να στείλουμε στα τσακίδια τη συγκυβέρνηση και την τρόικα, κάθε κυβέρνηση που στηρίζει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με εργατική εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Ολα τα χρόνια οι νέοι αντιμετώπιζαν τους χειρότερους όρους στη δουλειά. Γιατί ήταν ανοργάνωτοι, γιατί τα αφεντικά είχαν και έχουν στήριγμα τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τον οπορτουνισμό στους τόπους δουλειάς. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Δεν φοβήθηκαν ποτέ τα διάφορα ψευτοανεξάρτητα "κινήματα".

Τώρα συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε για τη θύελλα που ήρθε. Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ έστω και τώρα για να την αντιμετωπίσουμε. Δυναμώστε τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους.

Ολοι να δώσουμε θαρραλέα, αποφασιστικά, χωρίς δισταγμό τη μάχη.

Οργάνωση παντού, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολειό, τη σχολή. Γραφτείτε στα σωματεία, ενισχύστε τις Επιτροπές Αγώνα και τις Λαϊκές Επιτροπές και όπου δεν υπάρχουν φτιάξτε νέες, πετάξτε έξω απ' τα σωματεία τους εργατοπατέρες. Ολοι με το ΠΑΜΕ.

Σηκώστε στο πόδι όλη την Ελλάδα!

Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, το νέο μνημόνιο που καταστρέφει τη ζωή του λαού. Να πέσει η κυβέρνηση. Οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν είναι οργανωμένη και αποφασισμένη στην πάλη για τη δικιά της εξουσία και οικονομία. Σ' αυτό τον αγώνα κάθε νέος έχει δύναμη, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός: Εξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, Εργατική - Λαϊκή εξουσία.

Δε σκύβουμε το κεφάλι. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.