Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Στη Συρία παιδιά υποβάλλονται σε φριχτά βασανιστήρια

Παιδιά μόλις 13 ετών υποβάλλονται σε βασανιστήρια από τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας, καταγγέλλει σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

  "Ο στρατός και αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας, την περασμένη χρονιά, συνέλαβαν και βασάνισαν παιδιά. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 12 περιπτώσεις παιδιών που κρατούνταν σε απάνθρωπες συνθήκες, βασανίστηκαν και έπεσαν νεκρά από πυρά στα σπίτια τους ή στο δρόμο", τονίζει η οργάνωση.

  Το Παρατηρητήριο κατηγορεί τη συριακή κυβέρνηση ότι "μετέτρεψε σχολεία σε τόπους κράτησης και στρατιωτικές βάσεις και ότι εγκατέστησε ελεύθερους σκοπευτές στα κτίρια αυτά", υπογραμμίζει η οργάνωση.

"Τα παιδιά δεν γλύτωσαν από την αιματηρή καταστολή", υπογραμμίζει ο Λόις Γουίτμαν, διευθυντής της υπηρεσίας Δικαιωμάτων των Παιδιών της οργάνωσης και πρόσθεσε: "Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν και βασάνισαν παιδιά μέσα στα ίδια τους τα σπίτια".

"Παιδιά 13 ετών με μαρτυρίες τους στο Παρατηρητήριο αποκάλυψαν ότι αξιωματικοί τα έβαλαν στην απομόνωση, τα ξυλοκοπούσαν άγρια, τους έκαναν ηλεκτροσόκ, τα έκαιγαν με τσιγάρα και τα άφηναν κρεμασμένα από μεταλλικές χειροπέδες για ώρες", συνεχίζει η έκθεση.

Η ανακοίνωση απευθύνει έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ζητήσει επειγόντως από την κυβέρνηση της Δαμασκού τον τερματισμό κάθε βιαιότητας και να συνεργαστεί με την ερευνητική επιτροπή που έχει συστήσει το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ"

Η αιματηρή καταστολή του κινήματος εναντίον του καθεστώτος Ασαντ έχει στοιχίσει τη ζωή μέσα σε περίπου ένα χρόνο σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.