Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Για «θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης» με την τρόικα μιλά ο Αλέξης Τσίπρας

 

Για «θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες.
Ο κ.Τσίπρας συζήτησε με τον υπουργό, Σταύρο Δήμα για θέματα εξωτερικής και διεθνούς πολιτικής, για τη λειτουργία του υπουργείου, για θέματα της ΕΕ, των νέων συνθηκών και το ενεργειακό.
«Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε σε βάθος τις θέσεις, τις προτάσεις, τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας και πρόσθεσε ότι στην εξωτερική πολιτική είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Ο υπουργός ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία του στη Βουλή σε μερικά θέματα, που αφορούν στη λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί είχε για πρώτη φορά σε τέτοιο βάθος, ενδελεχή ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε την ανάγκη ριζικού γεωπολιτικού αναπροσανατολισμού της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι το μείζον είναι το θέμα της εθνικής κυριαρχίας, που, όπως είπε, χάθηκε σε μεγάλο βαθμό εδώ και δύο χρόνια, υπενθυμίζοντας, εν προκειμένω, σχετικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου από το Καστελόριζο.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο, επίσης, για «Καρατζαφέρη σε ρόλο κονφερανσιέ», προσθέτοντας ότι έχουν δυστυχώς συναινέσει άπαντες στους επαχθείς όρους των νέων συμφωνιών.
Βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες του μονομερούς ευρωατλαντικού προσανατολισμού και της ένταξης στον ίδιο άξονα με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, υπογράμμισε και τόνισε την ανάγκη νέας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.
Αναφερόμενος στις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητη την αύξηση αυτών των δαπανών, εν μέσω γενικών περικοπών των κρατικών δαπανών, περιλαμβανομένων των δαπανών του υπουργείου και ζήτησε τον διακομματικό έλεγχο γι' αυτές τις δαπάνες, προσθέτοντας ότι αισθάνεται πως αυτή είναι η κοινή θέση και προσέγγιση με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, ώστε να σταματήσει να λειτουργεί το διαχρονικό πλέγμα αυθαιρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.