Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΠ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

(Ηλία Σιδηρόπουλου)

Στο ασφυκτικά γεμάτο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στην Θεσσαλονίκη μίλησε σήμερα
(28-2-2012) η Γ.Γ. της Κ.Ε . του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα.
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτεταμένα στον μόνιμο και χαρακτήρα των προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων .
Ο ιμπεριαλισμός, όπως είπε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιεί πότε το καρότο και πότε το μαστίγιο για να πετύχει και με τα δύο τον ίδιο σκοπό. Την αποδυνάμωση του ταξικού λαϊκού κινήματος και την καλλιέργεια κάλπικων ελπίδων για καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο.
Αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται το ταξικό εργατικό κίνημα παγκοσμίως και ιδιαίτερα στις ηγέτιδες χώρες της Ε.Ε. Τόνισε την σημαντική συμβολή της ύπαρξης στην Ελλάδα ενός πραγματικού ,επαναστατικού κόμματος την ώρα που στην Ευρώπη κυριαρχούν δυνάμεις του Ευρώ-κομμουνισμού και του οπορτουνισμού.
Η Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι η κρίση που ζούμε δεν οφείλεται σε κακή διαχείριση της αστικής εξουσίας από κλέφτες, κακούς και ανίκανους πολιτικούς ,αλλά είναι κρίση του ίδιου του καπιταλισμού.
Άσκησε κριτική σε όσους μιλούν αφηρημένα για καταδίκη του μνημονίου χωρίς να καταδικάζουν την πολιτική που γεννά τις κρίσεις και τα μνημόνια.
Τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για να μην πτωχεύσει ο λαός είναι η διαγραφή του Χρέους και η άμεση αποχώρηση μας από μια ήδη διαλυόμενη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
«Είναι άλλο να σε διώξουν και άλλο να το φύγεις απ την Ε.Ε. Όπως άλλο είναι το να φύγεις τρέχοντας απ το σπίτι σου που έχει πιάσει φωτιά και άλλο το να φύγεις οργανωμένα παίρνοντας μαζί σου τα υπάρχοντα σου»
Περιέγραψε τον πλούτο που έχει η χώρα μας ο οποίος με κεντρικό εθνικό συντονισμό και διαχείριση ,μέσα στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας και με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων ,μπορεί να καλύψει της ανάγκες μας.
Κάλεσε λοιπόν τους εργαζόμενους ,μικρομεσαίους ,ανέργους, σπουδαστές και γενικά τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή και την λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.