Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Παράγγελμα, του Νίκου Χατζηνικολάου

 

Το Υπουργείο Παιδείας ψάχνει -λέει- διά των αρμοδίων οργάνων του να βρει ποιος έδωσε το…παράγγελμα στους μαθητές των Ιωαννίνων,στην πρόσφατη παρέλασή τους,να αποστρέψουν το βλέμμα τους και να “φασκελώσουν” ομαδικά τους επισήμους,που παρακολουθούσαν από την εξέδρα.

Η έρευνα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη άνευ αντικειμένου. Κανείς δεν μπορεί να καθοδηγήσει εκατοντάδες μαθητές σε μια τέτοια ενέργεια,αν δεν υπάρχει το πολιτικό,κοινωνικό και ψυχολογικό υπόστρωμα που την ευνοεί. Ανάλογες ενέργειες, άλλωστε, νέων ανθρώπων και ιδίως εφήβων εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα συνεχώς και σε ολόκληρη τη χώρα.

Όποιος προσπαθεί να τις αποδώσει σε κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό, από κάποιο αόρατο κέντρο,απλώς κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

Οι “στρουθοκάμηλοι” του Υπουργείου Παιδείας που διέταξαν τη σχετική έρευνα,δεν έχουν ακούσει τίποτε για τη βαθιά πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα; Στο δικό τους περιβάλλον ακούν λόγια θαυμασμού για το πολιτικό μας σύστημα; Ακούν επαίνους για το πολιτικό μας προσωπικό; Που ζουν; Σε άλλη χώρα; Δεν φοβούνται μήπως η “ανάκριση” αποδείξει ότι το… παράγγελμα “δόθηκε” από την ίδια τη… Βουλή και ιδίως από όσους εκ των πολιτικών κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 38 χρόνια,οδηγώντας την στην οικονομική,πολιτική και ηθική χρεωκοπία; Δεν ανησυχούν μήπως αποδειχθεί ότι το… παράγγελμα “δόθηκε” από τους πολιτικούς,που συγκάλυψαν και συγκαλύπτουν ακόμη όλα τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών; Το σκέφθηκαν καλά πριν ζητήσουν την έρευνα; Μήπως εκθέσουν τους πολιτικούς τους προστάτες; Μήπως;

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.