Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Κόντρα Λαφαζάνη - Βενιζέλου για το " μείζον πραξικόπημα κατά του Συντάγματος"

 

Η συζήτηση στη βουλή βγήκε εκτός ελέγχου με αφορμή τις κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι το κατεπείγον συνιστά ένα μείζον πραξικόπημα κατά του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής και κατά δημοκρατίας...
Οι εκφράσεις αυτές του κ. Λαφαζάνη έβγαλαν εκτός εαυτού τον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών που χαρακτήρισε ύβρεις και θράσος τα περί πραξικοπήματος. Μάλιστα ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς στον κ. Λαφαζάνη αποκαλώντας τον εκπρόσωπο της δραχμής, της φτώχειας και της ταπείνωσης. «Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας» είπε ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνοντας ότι το «κατεπείγον» του νομοσχεδίου είναι υπαρξιακό ζήτημα. Μάλιστα οι παρεμβάσεις του κ. Λαφαζάνη περί φυλακής πυροδότησαν ακόμη περισσότερο τον καυγά «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή. Ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή συνέχισε ο Υπουργός κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη.
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος :
Ευ. Βενιζέλος: «Θράσος και ύβρεις να μιλάτε για πραξικόπημα όταν υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας…Είστε εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής, της φτώχειας και της ταπείνωσης. Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας και δεν θα κρυφτείτε πίσω από νομοθετικά τερτίπια ευτελούς χαρακτήρα . Να πείτε τη θέση σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου.
Π. Λαφαζάνης: « Θα μας κλείσετε και φυλακή;»
Ευ. Βενιζέλος: «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή, ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή. Να ζητήσετε συγνώμη γι’ αυτό που είπατε περί πραξικοπήματος. Συγνώμη, τελείωσε η πλάκα παίζουμε με το μέλλον της χώρας.»
Βάσω Παπανδρέου: «Παρακαλώ αυτοσυγκράτηση…»
Ευ. Βενιζέλος: «Θα έπρεπε να τον ανακαλέσετε στην τάξη όταν μίλησε για πραξικόπημα»
Βάσω Παπανδρέου: «Δεν ήταν η πρώτη φορά κ. Υπουργέ…»
Π. Λαφαζάνης: «Χάσατε την ψυχραιμία σας. Δεν είπατε ούτε ένα επιχείρημα.»
Ευ. Βενιζέλος: «Άκουσα και τα δικά σας…»
Π. Λαφαζάνης: «Αδιάσειστα επιχειρήματα…»
Ευ. Βενιζέλος: «Πείτε ότι είστε υπέρ της δραχμής, της φτώχειας και του αδιεξόδου.»
Π. Λαφαζάνης: «Παραφέρεστε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.